La selecció espanyola comença golejant (4-1)

Euro 2008

10.06.2008 19:39

David Villa ha marcat les diferències amb tres gols en la contundent victòria d’Espanya contra Rússia. Puyol, Iniesta i Xavi han estat titulars en el primer partit del grup D. Cesc ha marcat el definitiu 4-1.

David Villa ja és el màxim golejador de l’Eurocopa després d’haver marcat els tres gols de la selecció espanyola en el debut de l’equip d’Aragonés contra Rússia.

La primera part s'ha jugat a un ritme molt intens. L’equip d’Aragonés ha sortit amb ganes de controlar l’esfèrica, però els russos apostaven per un futbol més vertical, amb contracops molt ràpids.

Villa desquilibra

Semshov ha disposat en el minut 16 del primer temps de la primera ocasió del partit, però la societat ofensiva Torres-Villa ha resultat més efectiva. El madrileny ha assistit al davanter del València, que ha marcat amb una rematada a plaer. Els de Guus Hiddink no s’han arronsat i han pogut empatar amb un xut de Zyrianov al pal. El joc creatiu dels blaugranes Iniesta i Xavi ha estat clau per dominar el mig del camp i oferir bones passades als davanters. Dos minuts abans del descans, Andrés Iniesta ha ofert el millor detall tècnic del partit. El de Fuentealbilla s’ha inventat una passada a l’espai genial que Villa, de nou, no ha desaprofitat. Amb el 2-0 s’ha arribat al descans.

Més perill al contracop

La selecció russa ha canviat la dinàmica del partit a la represa. Els de Hiddink han guanyat el control del joc i de la pilota però no han estat capaços de generar ocasions. Liderats per un Puyol molt segur i ràpid en les cobertures, la defensa del combinat espanyol s’ha mantingut ferma i poc a poc el control del partit ha tornat a recaure en els d’Aragonés. Villa, amb una gran acció de contracop i Senna, en un cop de cap, han pogut marcar el tercer gol. Un gol que ha arribat a un quart d’hora pel final en una triangulació fantàstica que ha sabut finalitzar un inspiradíssim Villa.

Amb tot decidit, Pavlichenko ha escurçat la diferència al marcador amb un gol de cap a la sortida d’un córner. L’equip rus ha intentat fins el final apropar-se a la porteria de Casillas, però en un nou contracop Cesc ha rematat ,en possible fora de joc, a la xarxa amb el cap una jugada que havia iniciat Villa.