França no pot amb Romania (0-0)

Euro 2008

09.06.2008 19:51

França i Romania han empatat 0-0 en partit de l’Euro’08 corresponent a la primera jornada del Grup C. Abidal i Thuram han jugat tot el partit, celebrat a Zuric.

En els primers 45 minuts tant França com Romania han estat conservadors. Els romanesos, ben ordenats en defensa, buscaven els contraatacs de Mutu. França, que ha portat l’iniciativa del joc, s’ha estavellat davant el bon balanç defensiu del rival.

Reacció francesa

A la segona part els “bleus” han pujat el ritme del partit. Ribery i Malouda, recolzats pel mig camp, han començat a fabricar jugades de gol. La reacció francesa ha esperonat Romania, que també ha anat cap endavant. Han estat els millors moments de futbol del partit. La millor ocasió, als 57 minuts, per a Karim Benzema, des de la frontal, que ha trobat resposta per part del porter Lobont.

Moltes precaucions

Tot i que França ha fet un joc més ofensiu, els romanesos sempre han estat presents en atac. Els francesos, que han disposat de més ocasions de gol, encara que cap de molt clara, han portat el pes del partit, però la defensa de la selecció de Romania ha estat sempre ben situada

Els blaugranes

Els defenses barcelonistes Thuram i Abidal han participar els 90 minuts en la selecció de Raymond Domenech. L’altre blaugrana, Thierry Henry, ha estat a la banqueta i, per lesió, no ha pogut participar. Thuram, després d’aquest duel, ha batut el rècord de partits en fases finals en Eurocopes. El central ha jugat 15 partits, superant els 14 de Zidane i de Poborsky. Thuram ha disputat quatre fases finals.