Deco debuta amb victòria (2-0)

Euro 2008

07.06.2008 19:39

Portugal ha debutat a l’Eurocopa amb una merescuda victòria contra Turquia (2-0). El blaugrana Deco ha jugat quasi tot el partit i ha col•laborat amb la victòria amb un joc tàctic i sòlid.

Portugal ha presentat la seva candidatura a guanyar l’Eurocopa després de guanyar Turquia per 2-0 en un bon partit del combinat de Luiz Felipe Escolari. L’equip lus s’ha mostrat com un conjunt sòlid en defensa i perillós en atac , amb jugadors del talent de Simao, Ronaldo o Deco.

El primer temps s’ha jugat a un alt ritme per part de tots dos equips. Portugal, conduïda per Deco i l’ex blaugrana Simao, han portat el pes del partit tot i que l’equip turc no s’ha deixat aclaparar demostrant un alt nivell competitiu. No ha estat un primer temps amb grans ocasions. Les més clares, una falta llençada per Cristiano Ronaldo que s’ha estavellat al pal, un parell d’internades de Simao amb xuts desviats o un gol anul•lat a Pepe per clar fora de joc del central portuguès. Els xuts de llarga distància de Nihat han estat les aproximacions més perilloses de la selecció turca, més preocupada en defensar la porteria de Demirel.

Superioritat portuguesa en el segon temps

PETIT.jpgPortugal ha intensificat el seu domini en el segon temps. Nuno Gomes ha rematat al pal en el minut 51; en el minut 55, Cristiano Ronaldo, en jugada personal obliga a lluir-se al porter Demirel i, finalment, en el minut 61 arribaria l’1-0. Pepe arrencant des de darrera culmina una paret amb Nuno Gomes i supera el porter turc. El gol ha donat tranquilitat al joc de Portugal que s’ha defensat amb ordre i, de tant en tant, ha creat perill al contraatac. En una contra arribaria el 2-0 ja en temps afegit després d’una combinació entre Cristiano Ronaldo, Moutinho i Raul Meireles que marcaria el segon gol portuguès. Amb aquesta victòria, Portugal es col•loca líder del grup A. El dimecres dia 11 jugarà el segon partit de la lligueta contra al República Txeca.

Fluix partit inaugural

GOL_REP_TXECA.jpgLa República Txeca s’ha imposat per 1-0 a la co-amfitriona de l’Eurocopa, la selecció de Suïssa en el partit inaugural del campionat disputat al St. Jacob Park de Basilea. El gol de la victòria txeca l’ha marcat Vaclav Sverkos en el minut 71 després d’aprofitar una refús llarg de la defensa txeca. El partit no ha estat brillant i totes dues seleccions han fet un joc molt tàctic i poc espectacular.