Henry, clau en el seu partit 100 (1-0)

Euro 2008

03.06.2008 23:00

Henry, decisiu en el seu partit 100 amb França (1-0)

Thierry Henry ha disputat aquest dimarts el seu partit número 100 amb el combinat francès. El davanter blaugrana ha estat clau en la victòria dels de Raymond Domènech en provocar el penal que ha donat el triomf davant Colòmbia.

Ha estat una nit especial per a Thierry Henry. El francès, que ha sortit de titular en l’amistós disputat a Saint-Denis davant Colòmbia, ha jugat el seu partit número 100 amb la selecció "bleue". I ha estat decisiu: ha provocat el penal que ha permès a França i a Ribéry fer l’únic gol del partit al minut 23. Henry també ha fregat el gol en un llançament de falta al minut 41, i finalment ha estat substituït al 76 per Anelka amb una groga en el seu compte.

Màxim golejador de França

En 100 partits, Henry ha anotat 44 gols, i és el màxim "killer" de la història de la selecció francesa. El debut del ‘14’ blaugrana es va produir el l’11 d’octubre de 1997 en un França-Sud-àfrica (2-1). És a dir, el crac del Barça assegura gairebé un gol cada dos partits.

Thuram i Abidal, titulars

Els altres dos blaugranes presents a la selecció francesa, Abidal i Thuram, també han sortit d’inici i han jugat els 90 minuts. Cal recordar que Thuram és el jugador que més partits ha disputat amb els "bleue", amb un total de 140.