Ronaldinho i Raúl, sinònims de gol

20.12.2007 12:36

Jesús Carrillo

Els gols al clàssic tenen molt de valor. Tant a Barcelona com a Madrid, l’assignatura del gol és la més complicada d’aprovar. Diumenge, els golejadors dels últims clàssics, Ronaldinho i Raúl, poden repetir èxit.

Ronaldinho i Raúl González, per als barcelonistes i els blancs, respectivament, són els jugadors en actiu que més gols han marcat en partits de Lliga davant l’etern rival. El capità del Madrid ja ha fet deu gols en els clàssics, mentre que, per al bàndol blaugrana, Ronaldinho és el que més gols ha marcat als blancs.

Quinze gols entre els dos

fcb-betis-ronaldinho_x6x.jpgLa cursa golejadora del ‘10’ blaugrana va començar la temporada 2004/05, l’any de la primera Lliga de Rijkaard. En el partit d’anada, jugat al Camp Nou, el brasiler feia el seu primer gol. Va ser a la segona part i des del punt de penal, en un partit en què el Barça va imposar-se per un contundent 3-0. A la segona volta, el Madrid guanyava al Bernabéu per 4-2. Ronaldinho feia l’últim gol del partit gràcies a un espectacular llançament de falta.

Els blancs van aplaudir

Un any més tard, el primer clàssic es va jugar al Santiago Bernabéu. Aquell dia, l’afició del Madrid va patir el joc blaugrana i els gols de Ronaldinho. A la segona part, i després del gol d’Eto’o a la primera, el brasiler va marcar dos gols arrancant des de migcamp i arribant, pràcticament, a tenir un u contra u amb Casillas. Els seguidors blancs van aplaudir Ronaldinho i el Barça.

A la segona volta, Ronaldinho va marcar el seu cinquè gol al Madrid. Un altre cop des del punt de penal, va fer el seu últim gol, de moment, a la porteria sempre defensada per Iker Casillas.

Raúl, 10 gols en 12 anys

raul2.jpgTot i que ha marcat el doble de gols que Ronaldinho, la mitjana del brasiler és millor. Raúl, que és jugador del primer equip des de l’any 1995, ha marcat deu gols als enfrontaments entre el Barça i el Madrid. El primer el va fer la temporada 1994/95, i l’últim, l’any passat, al primer minut del partit que es va jugar al Bernabéu. Els anys 1999, 2000 i 2001 Raúl va marcar per partida doble.
Els porters que els van encaixar
Els cinc gols que ha marcat Ronaldinho sempre han estat a la porteria d’Iker Casillas. No és el cas de Raúl, que ha anotat davant un total de sis porters blaugrana: Carles Busquets, Vitor Baia, Ruud Hesp, Francesc Arnau, Richard Dutruel i Víctor Valdés.