Quarta visita del degà

23.11.2007 12:25

Jesús Carrillo

Dissabte es produirà el quart enfrontament a la Lliga entre el Barça i el Recreativo, club degà del futbol espanyol, al Camp Nou. En els tres partits jugats hi ha un denominador comú: el Barça ha guanyat els tres deixant el Recreativo a zero.

Són les curiositats de l’estadística. Molt pocs són els clubs de Primera que mai han marcat un gol al Camp Nou, però el Recreativo, que arriba sota la direcció d’un exbarcelonista, Víctor Muñoz, n’és un. Per primera vegada el club andalús juga al Camp Nou per segon any consecutiu.

Asensi i Carrasco

La primera visita del Recreativo va ser a la temporada 1978/79. Lucien Müller era el tècnic del FC Barcelona, i Josep Lluís Núñez n’era el president. El FC Barcelona va guanyar, amb relativa comoditat, per 2-0, i Asensi i Carrasco van ser els golejadors. Aquell any el Barça va guanyar, a Basilea, la seva primera Recopa.

La canonada de Rochemback

Catorze anys després de la primera visita del Recreativo, el degà tornava al Camp nou. Era la temporada 2002/03, i els jugadors aleshores dirigits per Louis van Gaal es van tornar a imposar, aquest cop per 3-0.

El primer gol, marcat pel brasiler Fabio Rochemback, va ser l‘acció més espectacular del partit. El segon gol, encara a la primera part, el va marcar Kluivert, i el tercer, a la segona part, va portar la firma de Philip Cocu. Entre les curiositats d’aquest partit, cal destacar que Xavi Hernández va enviar dues pilotes al pal.

Ronaldino i Xavi, de cap

xavirecre0607.jpgLa temporada passada el Barcelona, dirigit per Frank Rijkaard, es va tornar a imposar, amb el mateix marcador, 3-0. Ronaldinho, des del punt de penal, feia el primer gol, a la primera part. A la segona part, Ronaldinho, rematant de manera espectacular una centrada de Sylvinho, marcava el segon. Finalment, Xavi, també de cap, feia el definitiu 3-0.
Sylvinho, en una acció amb Rosu, en el Barça-Recre de la temporada passada. Abaix Xavi celebra el tercer gol blaugrana.
Quique Álvarez i Gerard
A la plantilla del Recreativo hi ha dos exbarcelonistes: Quique Álvarez i Gerard López són la representació dels futbolistes fets al planter blaugrana. El defensa, després de marxar de l’òrbita barcelonista, va jugar al Vila-real. Gerard ho va fer al Mònaco francès abans d’aterrar al Nuevo Colombino.