Set blaugranes classificats

17.11.2007 20:35

Set blaugranes classificats per a l’Eurocopa 2008

Xavi, Puyol, Iniesta, Henry, Abidal, Thuram i Zambrotta ja tenen el passaport per a l'Eurocopa 2008. Espanya, França i Itàlia s'han assegurat matemàticament la classificació en una jornada rodona per a la representació blaugrana.

Jornada rodona per als blaugranes que han jugat amb les seves seleccions. Tots han sortit victoriosos dels seus compromisos, i set d'ells ja tenen el passaport per a l'Eurocopa 2008. Les seleccions d'Espanya, Itàlia i França han aconseguit matemàticament la classificació per a la cita europea d'aquest estiu.

Espanya escombra Suècia i s’assegura la classificació

La selecció de Luis Aragonés va obtenir brillantment la seva classificació matemàtica per a l'Eurocopa després de golejar Suècia per 3-0. Puyol, Xavi i Iniesta van sortir en l'onze titular i el manxec va marcar el millor gol de la nit. En el minut 38, Iniesta va fer el 2-0 després de rematar amb l'esquerra una centrada de Capdevila. Precisament va ser el lateral català qui va inaugurar el marcador, en el minut 13, després de rematar una pilota pentinada per Cesc en el llançament d'un córner a càrrec de Xavi. El migcampista de Terrassa i Puyol van jugar els 90 minuts, mentre que Iniesta va ser substituït per Joaquín en el minut 51.

Itàlia i França, classificades

ESCOCIA-ITALIA_2.jpgQuatre blaugranes tenen assegurat el seu passaport per disputar la fase final de l'Eurocopa 2008 si són convocats per les seves seleccions. Zambrotta, Henry, Thuram i Abidal són els primers jugadors barcelonistes que aconsegueixen la classificació matemàtica per a la cita europea. La victòria d'Itàlia a Escòcia (1-2) ha significat la classificació matemàtica per als transalpins i l'eliminació del combinat escocès, que durant molts minuts ha fregat la classificació.

Patiment italià en el segon temps

El partit es va posar ràpidament de cara a Itàlia quan, en el minut 2 del primer temps, Luca Toni marcava el 0-1, després de culminar una jugada iniciada pel blaugrana Zambrotta, que va fer un bon partit i va disputar els 90 minuts. Els transalpins van saber gestionar perfectament aquesta situació tan favorable i, malgrat la pressió escocesa, van mantenir la porteria a zero. Fins i tot Zambrotta va gaudir d'una ocasió de gol, però el seu xut el va aturar Gordon. En el segon temps, Escòcia va pressionar força i va crear nombroses ocasions de gol. El migcampista del Rangers, Ferguson, igualava el partit en el minut 65 al rematar una pilota refusada per Buffon dins de l'àrea italiana. Amb l’empat a un, els escocesos van veure possible el miracle i es van llançar en tromba sobre la porteria de Buffon. Però Itàlia va fer valer la seva experiència per capejar el temporal i, en una jugada d'estratègia en temps afegit, el veterà Panucci marcava l'1-2 amb un bon cop de cap davant la decepció dels seguidors escocesos que omplien l'estadi Hampden Park de Glasgow.

Messi i Milito no pateixen davant Bolívia (3-0)

Messi.jpgBolívia no va ser rival per a l'Argentina. Els “albicelestes” van patir més el mal estat del terreny de joc de l'estadi Monumental de Buenos Aires que no pas el futbol desplegat pel seu rival. Milito va tenir un partit plàcid, mentre que Messi va liderar, al costat de Riquelme, el joc ofensiu del seu equip. Precisament l'exblaugrana va brillar com a golejador i va marcar dos dels tres gols d'Argentina, el segon després d'una gran jugada de Messi. El matalasser Agüero va inaugurar el marcador en el minut 40. Riquelme, de falta directa, establia el 2-0 en el 56. El definitiu 3-0 el marcaria, de nou, Riquelme, després de rematar una assistència de Messi. Després d'aquesta victòria, Argentina encapçala la classificació del seu grup amb 9 punts.

Partit de tràmit per a França
El partit que França jugarà dimecres que ve davant Ucraïna, a Kíev, serà totalment intranscendent per als tres blaugranes convocats per Raymond Domenech: Henry, Abidal i Thuram. França està matemàticament classificada per a l'Eurocopa, mentre que Ucraïna no en té cap opció. En el partit amistós que França va disputar divendres davant el Marroc (2-2), el seleccionador francès va donar descans a Henry, mentre que Abidal i Thuram no van jugar el partit complet. D'altra banda, Touré ha perdut amb Costa d'Ivori el partit amsitós jugat a França contra la selecció d'Angola (2-1).