Henry, heroi de França

17.10.2007 23:05

La selecció francesa de futbol ha fet un pas de gegant en el seu complicat camí cap a l’Euro’08 després de guanyar Lituània per 2-0. Henry, golejador providencial per a França, és, un altre cop, l’heroi dels francesos.

El barcelonista Henry, que ha marcat els dos gols dels “bleus”, ha estat el gran protagonista i, alhora, l’heroi del partit. L’ex de l'Arsenal, a més, ja ha superat la marca de gols de l'exjugador i actual president de la UEFA, Michel Platini. L’actual subcampiona del món no ha pogut fer camí fins al minut 80, en què el davanter del Barça ha marcat el primer gol, i ha tornat a tenir sort un minut després davant la porteria de Lituània. Des d'avui Henry és el máxim golejador de la selecció francesa.

90’ per als barcelonistes

Els tres jugadors del FC Barcelona han disputat el partit sencer a Nantes. Abidal, Thuram i Henry han estat claus per a la victòria de l'equip de Raymond Domenech. La inesperada derrota d’Escòcia a Tbilissi davant Geòrgia deixa ara França com a líder del grup B. Escòcia i Itàlia, ara, es jugaran la segona posició del grup. França ja depèn dels seus resultats. Britànics i italians jugaran l'últim partit a Glasgow. Aquest dimecres a l’estadi La Beaujoire, França ha revertit una situació molt difícil.

Portugal fa els deures

c4dcd8bd99c4c4efffd1fbc823b2fb6e_extras_albumes_0.jpgLa selecció de Portugal ha fet els deures després de guanyar Kazajstán per 1-2. Els tres punts per als lusitans els acosten a una sola victòria de la classificació matemàtica per a la fase final del Campionat d’Europa de l'estiu vinent. Deco ha jugat els noranta minuts i ha contribuït al joc i a la victòria de la selecció de Luis Felipe Scolari. En el grup A, Portugal queda a un punt de Polònia, líder, i té tres punts més que Finlàndia i Sèrbia quan falten dos partits. Armènia i Finlàndia, a Portugal, són els dos pròxims partits dels portuguesos.

Mal dia per a Islàndia

No va ser un bon dia per a l’equip encapçalat per Eidur Gudjhonsen. Liechtenstein, la ventafocs del grup F, va guanyar a Vaduz, capital del principat, els nòrdics per un clar 3-0. Gudjohnsen, que va jugar els 90’, va ser amonestat amb targeta groga. Islàndia arribava a aquest partit sense cap opció de classificació.

Mitja part per a tothom

Pel que fa a la selecció espanyola, l’equip de Luis Aragonés va empatar a 0 a l’estadi olímpic de Hèlsinki davant Finlàndia en partit amistós. Els tres jugadors del FC Barcelona convocats, Xavi, Iniesta i Puyol, han jugat 45 minuts cadascun. El migcampista manxec i el defensa ho han fet en els primers 45 mentre que el de Terrassa ha jugat la segona part.

Anglaterra, contra les cordes

Al marge de la participació dels jugadors barcelonistes, el més destacat de la jornada ha estat la derrota d’Anglaterra davant Rússia per 2-1. Aquest resultat deixa en una situació molt complicada els anglesos, que ja han d’estar pendents dels resultats d’altres equips.