Henry iguala Platini

14.10.2007 00:40

França ha golejat les Illes Feroe (0-6) i el davanter francès del Barça ha fet el 0-2 que donava la tranquil·litat a la selecció ‘bleu’. Amb aquesta diana, Henry iguala el rècord del mític Michel Platini.

L’Eurocopa 2008 té una cita important aquest cap de setmana. Henry, Abidal i Thuram, amb França; Puyol, Xavi i Iniesta, amb Espanya; Deco, amb Portugal i Gudjohnsen, amb Islàndia, estan disputant les seves possibilitats de ser a la fase final de l’Europeu que es disputarà a Àustria i Suïssa del 7 al 29 de juny de l’any que ve. Victòries pels ‘bleus’, Espanya i Portugal. En canvi, Islàndia ha perdut.

Com Platini

Thierry Henry ha aconseguit arribar a la xifra de 41 gols amb la selecció francesa després de deu anys com internacional ‘bleu’. D’aquesta manera, el davanter blaugrana iguala un dels millors futbolistes de la història, Michel Platini, que posseïa aquesta xifra de gols des de l’Eurocopa de l’any 84. L’atacant barcelonista ha jugat els 90 minuts, com també han disputat el partit sencer Éric Abidal i Lilian Thuram, indiscutibles per a Raymond Domenech.

Espanya supera Dinamarca

xavi_espanya_1.jpgXavi i Iniesta han estat titulars en el triomf del combinat espanyol a Aarhus davant Dinamarca (1-3). En una bona primera part, Iniesta ha assistit Raúl Tamudo en la jugada del primer gol i, just abans del descans, el madridista Sergio Ramos ha fet el 0-2 amb una destacada participació dels blaugranes, que han jugat els 90 minuts.

El futbolista de l’Espanyol Albert Riera ha fet el tercer just abans d’acabar el partit. Iniesta ha actuat com a interior per l’esquerra i Xavi ho ha fet en la seva posició natural. El migcampista de Terrassa ha estat a punt marcar en un extraordinari llançament de falta. Carles Puyol ha quedat fora de la convocatòria.

50 internacionalitats per a Deco

Al grup A, victòria important de Portugal a Azerbaiyán (0-2). Bruno Alves i Hugo Almeida han fet els gols del conjunt dirigit per Luiz Felipe Scolari. Deco, que aquest dissabte ha jugat el seu partit número 50 amb l’equip portuguès, ha disputat els 90 minuts i ha enviat una pilota al pal abans del descans.

Islàndia: Gols estèrils

guddy_islandia1.jpgGudjohnsen ha fet els dos gols d’Islàndia en la derrota davant Letònia a Reykjavik (2-4). El davanter del FC Barcelona ha fet l’1-0 a l’inici del partit. En deu minuts Letònia ha capgirat el marcador i abans del descans ja guanyava per 1-4. ‘Guddy’ ha tornat a marcar al minut 52 però no ha servit per puntuar. El futbolista islandès del FC Barcelona ha jugat els 90 minuts.

Buscant plaça pel Mundial 2010
Argentina ha superat per 2-0 la selecció xilena de Marcelo Bielsa en el debut de l’equip ‘albiceleste’ en les eliminatòries prèvies de camí del Mundial 2010 que es disputarà a Sud-Àfrica. Juan Roman Riquelme s’ha erigit en protagonista en transformar magistralment dos llançaments de falta directa. Messi i Milito han estat titulars en un partit disputat al Monumental de River. El davanter blaugrana ha protagonitzat diferents accions de perill i ha estat substituït en el minut 83. El defensa central ha salvat un gol molt clar dels xilens a la segona part.