Dos gols per recordar

13.09.2007 16:46

David Puig

El camp de l’Osasuna ha estat l’escenari de dos dels millors gols del Barça dels últims anys. Romario i Ronaldinho, van deixar la seva empremta a Pamplona amb dos gols que, per la seva gran bellesa, formen part de la història blaugrana.

El 3 d’octubre de 1993, l’antic estadi del Sadar es quedava bocabadat davant un dels gols més extraordinaris que mai s’havien vist en aquell escenari. Era el minut 38 del primer temps quan Laudrup va fer una assistència marca de la casa a Romario que el brasiler va rematar al fons de la porteria d’Unanua amb una suau i col•locada vaselina. Aquell gol va donar la volta al món i va ser considerat un dels millors de la temporada. El Barça va guanyar el partit per 2-3, demostrant que aquell equip que havia guanyat tres Lligues i una Copa d’Europa encara podia oferir molt futbol. De fet, aquella mateixa temporada, el Dream Team sumaria la seva quarta lliga consecutiva i l’última amb Johan Cruyff a la banqueta blaugrana.

La màgia de Ronaldinho

Ronaldinhox_Osasuna-FCB_8-2-04.jpgDeu anys després, i en el mateix escenari, Ronaldinho marcaria un dels gols més bonics que ha protagonitzat amb la samarreta blaugrana. Era la 23ª jornada de Lliga i el Barça arribava a Pamplona en plena remuntada des de la zona mitja de la classificació. La victòria era poc menys que obligada, si l’equip de Rijkaard volia ficar-se en els llocs de Lliga de Campions.

Era el minut 77 i el marcador reflectia el resultat d’empat a un. Quan pitjor ho estava passant el Barça, va arribar la genialitat de Ronaldinho, amb una mitja volta dins l’àrea, tot aprofitant un xut desviat de Davids. Aquell impressionant gol va deixar tocat l’Osasuna, que ja no va tenir capacitat de reacció. El Barça guanyava per 1-2 i es col•locava quart a la classificació, confirmant un bon moment de joc que el portaria a acabar la Lliga en la segona posició.
Màxims golejadors
Romario i Ronaldinho van acabar la temporada com a màxims golejadors de l’equip. Romario va marcar 30 gols, xifra que el va convertir en el ‘pitxitxi’ de la Lliga i va fer realitat la promesa feta a principi de temporada, quan va assegurar que marcaria 30 gols a la Lliga. Tot i que el gol no és la seva especialitat, Ronaldinho va marcar la gens menyspreable xifra de 14 gols i va ser, juntament amb Saviola, el màxim realitzador de l’equip.