Xavi i Iniesta fan de les seves

13.09.2007 00:56

Marc Guillén

En una jornada plena de partits internacionals, tots els blaugranes que teníen partit amb la seves seleccions han jugat bastants minuts. Xavi Hernández i Andrés Iniesta han tornat a destacar en la victòria (2-0) d’Espanya a Letònia.

Xavi Hernández és un fixe a la selecció espanyola i avui ha tornat a demostrar la seva qualitat. En un partit gris de l’equip de Luis Aragonés Xavi ha jugat els 90 minuts i ha fet el primer gol d’Espanya al minut 13. El de Terrassa s’ha incorporat bé a l’atac i ha aprofitat una fantàstica passada de Joaquín. Xavi ha organitzat el migcamp de l’equip espanyol.

Espanya ha dominat tot el partit com ho demostra l’estadística de 23 xuts a porteria del conjunt d’Aragonés per només 2 de Letònia. Tot i així, el resultat era molt escàs i Iniesta ha entrat al minut 50 substituint a Villa. El blaugrana ha fet un gran partit i ha dinamitzat el joc d’Espanya. De les seves botes ha arribat la jugada en la que Torres ha fet el 2 a 0 que tranquilitzava els ànims espanyols. En una internada d’Iniesta, el manxec s’ha tret una fantàstica passada quan estava envoltat per tres defenses.

La selecció de Gudjohnsen ajuda Espanya

guddy_islandia1.jpgEspanya es col•loca en segona posició amb 19 punts però empatada a punts amb Suècia, que ha jugat un partit menys. A 3 punts d’Espanya s’ha quedat Irlanda del Nord que ha perdut sorprenentment contra Islàndia per 2 a 1.

Precisament, en aquest partit s’ha produit una gran notícia pel Barça: Eidur Gudjohnsen ha tornat a jugar un partit. L’islandès no ha sortit de titular però ha entrat al minut 53 per Björnsson, autor de l’1 a 0 al minut 6. En un partit dominat per Irlanda, Gudjohnsen ha vist com Healy igualava el partit en marcar un penal al minut 72 i com al temps de descompte Gillespie es feia un gol en pròpia porta que pot certificar la classificació dels irlandesos.

Itàlia supera França

El grup B està més apretat que mai després de la sorprenent victòria d’Escòcia a França. Amb Thuram jugant els 90 minuts, Abidal sent substituït al minut 77 i Henry a les grades per acumulació de targetes, França no ha pogut marcar davant d’un equip tancat a darrera. Les estadístiques parlen per elles soles: França ha xutat 15 vegades a porteria per 2 d’Escòcia, a més dels 16 còrners llançats per França en contra dels 3 d’Escòcia. El gol d’Escòcia ha arribat al minut 64 després d’un xut molt llunyà de McFadden.

ABIDAL.jpgAmb aquesta derrota, França baixa a la tercera posició amb 19 punts mentre que Escòcia suma 21 punts i lidera un grup en el que també hi ha la campiona del món, Itàlia. La selecció de Zambrotta ha guanyat a Ucraïna per 1 a 2 amb dos gols de Di Natale. Roberto Donadoni ha fet jugar els 90 minuts al blaugrana com a lateral esquerra en un partit força igualat però en el que l’encert de cara a porteria ha estat decisiu. Di Natale ha avançat Itàlia al minut 41, Shevchenko ha empatat el partit al minut 71 però els italians han tardat 6 minuts en tornar a posar-se per davant. En la penúltima jornada de la lligueta de classificació per l’Eurocopa Itàlia jugarà a Escòcia un partit que es preveu decisiu i dramàtic. Per la seva banda, França segueix depenent d’ella mateixa i si guanya tots els partits es classificarà.

Portugal es complica la vida

La selecció lusa anava guanyant a Sèrbia fins que al minut 87, amb Deco a la banqueta, Ivanovic ha fet saltar la sorpresa i ha empatat el partit. Deco ha sortit de titular i ha fet un xut a porteria en els 77 minuts que ha jugat. Portugal podia haver donat un pas endavant a la classificació perquè els dos primers del grup A, Polònia i Finlàndia, han empatat a zero però el gol de Sèrbia als últims minuts ha fet que la selecció de Felipe Scolari segueixi en tercera posició. Amb un partit menys, la selecció de Deco està a 4 punts de Polònia i a 2 de Finlàndia.

Gudjohnsen torna a jugar
L’islandès ha tornat a jugar un partit de futbol després d’entrar al minut 53 en l’Islàndia – Irlanda del Nord. Eidur Gudjohnsen no ha jugat ni un minut amb el Barça des de la temporada passada, però dilluns va rebre l’alta mèdica i avui ja ha disposat d’uns quants minuts en la victòria de la seva selecció contra Irlanda del Nord.