Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Els veterans confien en el planter


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

09.09.2007 12:39

Els veterans confien en el planter

Jesús Carrillo


Paco Clos i Thomas Christiansen, exdavanters del FC Barcelona i sorgits del planter blaugrana, es mostren convençuts que tant Giovani dos Santos com Bojan serán la referència en el primer equip del Barça d’aquí a poc temps.


Dues de les novetats aquesta temporada del primer equip són els joves del planter, Giovani dos Santos i Bojan. Paco Clos, que aquest dissabte va rebre un homenatge a Mataró, i Thomas Christiansen són conscients que la clau del seu futur serà “anar molt a poc a poc”. Per a Clos “és vital per un club com el Barça donar oportunitats als bons jugadors del planter. Això fa que la resta dels jugadors de categories inferiors estiguin molt motivats, i això beneficia a tothom”.

Treball de molt anys

dundeefcb_x1x.jpgPer a Thomas Christiansen la presència de jugadors del planter en el primer equip barcelonista “és una tasca de molt de temps. Primer hem de descobrir el jugador, després veure l’evolució dia a dia. Han de respondre a la confiança dels tècnics. Finalment han d’aprofitar les ocasions i que disposin de continuïtat i sobretot que demostrin, com ja ho han fet, valentia, maduresa i que no s’arruguin”.

Paciència

En aquests casos, Paco Clos creu que “la paciència és fonamental”. L’exdavanter centre del Maresme ha assegurat que “no els hi poden donar tota la responsabilitat des de l’inici”. Per a Clos hi ha “molts jugadors que vénen després de Giovani i Bojan que ja han demostrat talent, compromís i ganes de jugar en el primer equip, però el més important és no ‘cremar-los’”.

Prudència i temps

scotland01_x9x.jpgAquests dos conceptes és el denominador comú de Clos i Christiansen quan parlen dels joves del planter que estan a les portes del primer equip. “Abans això no passava. Els tècnics preferien anar a buscar gent de fora i els jugadors del planter es quedaven a les portes. Ara, afortunadament és diferent. La feina dels últims anys es nota i per a bé”, segons Clos. Christiansen va més enllà quan manifesta que “l’experiència és temps, tant per als jugadors com per als tècnics, quan això passa l’èxit es pot produir”.

Garantir la continuïtat

L’únic punt on Paco Clos fa una recomanació en veu alta és quan “llegeixo notícies sobre clubs europeus de renom que pregunten al club per la situació d’aquests jugadors. Seria bo que el Barça no els deixés marxar, encara que sabem que ells tenen molt clar, especialment en els casos de Giovani i Bojan, que volen triomfar al Barça i amb això, crec, que ja és suficient”.
Els veterans confien en el planter
Dos veterans del filial
Paco Clos i Thomas Christiansen van debutar al primer equip procedents del filial. Clos ho va fer als anys 80 de la mà de César Luis Menotti mentre que Christiansen va formar part de la plantilla de les quatre Lligues de Johan Cruyff a l’inici de la década dels noranta. Els dos jugadors van arribar a ser internacionals amb la selecció espanyola.


Comparteix a

Notícies Futbol

Futbol: Arxiu Partits 2007/08


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana