Precedents victoriosos

05.09.2007 13:12

David Puig

El FC Barcelona es va enfrontar al Girona en una semifinal de la Copa Catalunya el 24 d'agost de 2003. L'equip blaugrana es va imposar clarament per 0-4 i va aconseguir classificar-se per a la final. Més recentment, el Barça B va guanyar per 2-0 al c

L'últim precedent entre el primer equip del FC Barcelona i el Girona va tenir lloc la temporada 2003-2004 i també va ser amb motiu de la semifinal de la Copa Catalunya. En la primera temporada de Frank Rijkaard al capdavant de l'equip, el Barça es va imposar clarament per 0-4 a l'estadi de Montilivi de Girona.

Rijkaard va voler evitar qualsevol sorpresa davant un equip de 2a B i va alinear a un onze força competitiu amb Rustu, Reiziger, Mario, Cocu, Oscar López, Gerard, Iniesta, Luís Enrique, Ronaldinho, Overmars i Kluivert. Els blaugranes van jugar un partit molt seriós i aviat van encarrilar la victòria. En el minut 16, Luís Enrique va aprofitar una gran assistència d'Iniesta per marcar el 0-1. A punt d'arribar a la mitja hora de partit, seria Cocu qui establiria el 0-2 amb un gran remat de cap a la sortida d'un córner llençat per Ronaldinho.

Golejador Saviola

Gerardgirona2003.jpgEn el segon temps, Saviola deixaria la semifinal sentenciada amb un tercer gol en el minut 54 al rematar una centrada d’Overmars. En la recta final del partit, de nou el davanter argentí marcaria per al Barça el definitiu 0-4 tot aprofitant una indecisió del porter Otermin.

El Barça es classificava per a la final de la Copa Catalunya i que dos dies després jugaria davant l'Espanyol de Javier Clemente. El Barça va guanyar per 1-0, amb gol de Ricardo Cuaresma i Frank Rijkaard aconseguia el seu primer títol com a entrenador blaugrana.

El filial es va imposar per 2-0

Alguns dels jugadors que saltaran aquesta nit al terreny de joc del Municipal de Palamós ja van tenir ocasió de guanyar al Girona en el partit pel tercer i quart lloc de l'última edició del Torneig de L'Estany. El Barça B, entrenat per Pep Guardiola, va obtenir una meritòria victòria per 2-0 davant un equip de superior categoria ja que el Girona milita en la Segona Divisió B. L'extrem Pedro Rodríguez va marcar l'1-0 mentre que el mitja punta Víctor Sànchez, amb un fort xut que va entrar per l'escaire, va sentenciar el partit.

Imatges del Barça-Girona de la semifinal de la Copa Catalunya de la temporada 2003-04.
Irregular inici del Girona a la Lliga
El Girona no ha tingut un bon inici de Lliga en el grup III de la Segona Divisió B. Quan es porten disputades dues jornades, l'equip de Raúl Agné només ha sumat un punt. Va començar perdent a casa en la primera jornada per 0-1 davant l’Alacant i va sumar el primer punt de la Lliga en la passada jornada empatant a un gol al camp del Benidorm. El Girona ocupa la catorzena posició de la classificació que encapçalen Lleida i Terrassa amb 6 punts.