Brasil, campió americà de futbol (3-0)

16.07.2007 01:12

Jesús Carrillo

Brasil s’ha proclamat aquest diumenge a la nit a Maracaibo campiona americana de futbol. Argentina no ha tingut opció de guanyar el títol i Brasil amb un futbol més pràctic i contra pronòstic, ha guanyat la Copa Amèrica.

La 'selecçao' ha sorprès a l''albiceleste' amb un futbol directe, amb llargs desplaçaments de la pilota, molt ordenats en defensa i molt atents en les accions de contraatac. Brasil ha tingut la sort de marcar en el minut quatre gràcies a un magnífic gol de Julio Baptista, en la que ha estat la primera acció ofensiva del partit.

Riquelme i Ayala

La clau del partit s’ha produït quatre minuts després del primer gol brasiler. Riquelme ha llençat al pal un servei de Verón dins l’àrea. Mitja hora més tard, Ayala, nou jugador del Saragossa, ha introduït en pròpia porteria el segon gol de l'equip de Carlos Dunga. El segon gol ha estat l’última acció destacada de la primera part.

Faltes i més faltes

copa_america_2.jpgA la represa, Brasil ha seguit igual. Deixant la iniciativa als argentins i trencant constanment el ritme ofensiu de l’onze dirigit per Alfio Basile. El canvi d’Aimar per Cambiasso tampoc ha donat el resultat esperat per els argentins. L’àrbitre, el paraguaià Carlos Amarilla, ha mostrat diverses targetes grogues als brasilers per pèrdua de temps. Argentina, fora de lloc, no ha estat inspirada com a equip, i a nivell individual tampoc ha resol les poques alternatives de les que ha disposat.

Dani Alves a la contra

En l’últim terç del partit, Argentina ha deixat cada cop més espais. En una brillant acció, Wagner Love ha deixat la pilota lliure de marcatge a Dani Alves, i el jugador del Sevilla ha fet el tercer i definitiu gol que dóna la Copa Amèrica als brasilers que, a la final, han estat molt superiors a Argentina.
LA FITXA

BRASIL, 3
ARGENTINA, 0

Brasil: Maicon, Alex, Juan, Gilberto; Mineiro, Elano (Dani Alves, 32), Josué, Julio Baptista; Vágner Love (Fernando, 90) i Robinho (Diego, 90).

Argentina: Roberto Abbdondanzieri; Javier Zanetti, Roberto Ayala, Gabriel Milito, Gabriel Heinze; Javier Mascherano, Juan Sebastian Verón (Lucho González, 22), Esteban Cambiasso (Pablo Aimar, 58); Juan Román Riquelme; Lionel Messi i Carlos Tévez.

Gols: 1-0 (min 4, Julio Baptista) 2-0 (min 40, Roberto Ayala en pròpia porteria), 3-0 (min 69, Dani Alves).

Àrbitre: Carlos Amarilla.