Márquez i Messi, imprescindibles

10.07.2007 17:42

Jesús Carrillo

Tant Rafa Márquez com Leo Messi estan sent jugadors vitals per a les seves respectives seleccions de futbol, la mexicana i l’argentina, a la Copa Amèrica de Veneçuela. Les dues seleccions estan classificades per a les semifinals del torneig americà.

El capità de la ‘tricolor’ ha estat titular en tres dels quatre partits jugats per l’equip d’Hugo Sánchez, on ha jugat un total de 270 minuts. A més, la selecció de Márquez és el conjunt menys golejat del campionat amb només un gol encaixat.

Amunt i avall

Márquez no ha fet únicament tasques en defensa. Des de la segona línia, el defensa mexicà ha provocat bones accions que li han permès donar assistències de gol als davanters mexicans. Tal com esperaven els seus compatriotes, el ‘Kaiser de Michoacán’ està sent fonamental en el balanç atac-defensa de la selecció mexicana.

Messi desequilibra

De la mateixa manera que a Márquez, a Leo Messi també li funcionen les coses a la Copa Amèrica. En la seva primera participació en el torneig americà, l’argentí ja ha marcat un gol, ha donat una assistència, ha provocat un penal i està sent determinant en les victòries de la selecció d‘Alfio Basile.

Només un partit sencer

A la fase de grups, Messi no ha jugat cap partit sencer. En els dos primers enfrontaments el jugador blaugrana va ser substituït per Carlos Tévez en els minuts 79 i 82, respectivament. Davant el Paraguai, corresponent a l’últim partit de la primera fase, Messi va entrar al terreny de joc en els últims 23 minuts en substitució d’Esteban Cambiasso.
En els quarts de final davant el Perú, Messi va jugar els 90 minuts de partit, anotant el seu primer gol en el torneig.

Es veuran les cares a semifinals

El destí del sorteig ha fet que Mèxic i Argentina lluitin per una plaça per a la final. Dimecres a la matinada, Márquez i Messi es veuran les cares sobre la gespa. ‘A priori’ els argentins són favorits per arribar a la gran final, però els mexicans han demostrat la seva fiabilitat com a equip al llarg d’aquesta Copa Amèrica. I és que aquest partit reunirà l’equip més golejador del torneig, Argentina amb 14 gols, i la selecció menys golejada, Mèxic, que només n’ha rebut un.
Repetició del partit del Mundial’06
Ara fa un any Argentina i Mèxic ja es van enfrontar en partit de vuitens de final de l’últim Mundial de futbol disputat a Alemanya en el 2006. La selecció argentina va guanyar a Mèxic per 2-1.