Mèxic i Argentina es creuaran

09.07.2007 11:01

El Mèxic de Márquez i l’Argentina de Messi s’han classificat ja per les semifinals de la Copa Amèrica i ho han fet de manera contudent. Els d’Hugo Sánchez i els d’Alfio Basile han superat per 6-0 i 4-0 a Paraguai i Perú, respectivament.

La selecció azteca es va desfer amb comoditat de Paraguai, golejant per 6 a 0 a l’equip de Gerardo Tata. El partit va quedar marcat des de l’inici, ja que en el minut 2, el porter paraguaià va fer caure dins l’àrea al davanter mexicà, Nery Castillo provocant penal i com a conseqüència d’aquesta acció, Aldo Bobadilla va veure targeta vermella. Paraguai va quedar-se amb un home menys i per sota en el marcador, ja que el mateix Castillo va transformar el penal.

Els mexicans van ser letals i van aprofitar aquesta superioritat numèrica durant tot el matx. Així, en la primera part, Torrado, al minut 26, i de nou, Nery Castillo, en el 38, van ampliar la renda golejadora del mexicans que es van situar amb un 3-0 en el marcador en el minut 45. A la segona part, els d'Hugo Sánchez va marcar tres gols més: Fernando Arce amb una rematada des de mitja distància, un penal transformat per Cuauhtémoc Blanco en el 80 i un gol de cap de Omar Bravo van segellar el definitiu 6-0.

El blaugrana Rafa Márquez va jugar els 90 minuts del compromís i és un dels artífexs de l'excel·lent campionat que està disputant la seva selecció.

Argentina també

Si el capità mexicà ja es troba a semifinals, el seu company d’equip, Leo Messi també, i serà el proper rival dels azteques a semfinals. I és que les dues seleccions que més bon futbol han realitzat es creuaran per decidir qui accedeix a la gran final de la Copa Amèrica.

Així, la selecció argentina es va desfer també amb facilitat de Perú, en un partit més trabat en la primera part que en la segona. I és que en el segon temps, el futbol practicat va ser molt vistós. I és que fins la segona meitat, el conjunt de Basile no va obrir la llauna. En el minut 47, Juan Román Riquelme va marcar el primer gol . Al ex jugador del Barça li va arribar una pilota aprop de l’àrea i amb molta precisió la va entaforar al fons de la porteria peruana. La diana va marcar la dinàmica del matx i en el 61, Leo Messi va ampliar l’avantatge amb el seu primer gol en la competició; gol fruit de bones combinacions del conjunt i de la seva excel·lent definició. Mascherano i de nou, Riquelme, va col•locar el 4-0 en el marcador que certifica el passi a semifinals de la selecció més ofensiva de la competició.