Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Pep, amb el vistiplau de l’experiència


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

18.06.2008 10:58

Pep, amb el vistiplau de l’experiència

www.fcbarcelona.cat


Diversos exentrenadors del primer equip i persones molt vinculades a la carrera esportiva de Pep Guardiola i al Barça han analitzat l’elecció del nou tècnic. Tots coincideixen: “És un encert”.


Aprofitant que l’edició del mes de juny és un monogràfic sobre els entrenadors blaugrana, la Revista BARÇA (pdf) ha parlat amb veus autoritzades sobre Pep Guardiola, el nou hereu de la banqueta del primer equip. Des de Laureano Ruiz fins a Eusebio Sacristán, tots veuen el de Santpedor capacitat per assumir el nou repte. La seva coneixença de la casa, la intel·ligència, el treball i la il·lusió que Guardiola desprèn són alguns aspectes que destaquen d’ell.

LAUREANO RUIZ
Exentrenador del FC Barcelona (1975/76)

laureanoruiz009.jpg“Guardiola era un jugador extraordinari. Si l’han escollit és perquè té les millors condicions per desenvolupar el càrrec. Ja feia d’entrenador dins el camp quan jugava. En contra, diré que cap gran jugador ha estat un gran entrenador, amb l’excepció de Cruyff. Però el meu desig, és clar, és que triomfi”.

JOHAN CRUYFF
Exjugador del FC Barcelona (1973-1978)
Exentrenador del FC Barcelona (1988-1996)

QM3D5591.jpg“L’elecció de Pep Guardiola com a primer entrenador obeeix a la idea de seguir en la mateixa línia, amb la mateixa idea bàsica de futbol. A més a més, en Pep coneix la casa a la perfecció i per tant en coneix les dificultats. Serà difícil que les circumstàncies l’agafin per sorpresa. Com a jugador sabia en què consistia el joc. I ara, des de fora, encara en sap més”.

SIR BOBBY ROBSON
Exentrenador del FC Barcelona (1996/97)

ROBSON.JPG“Tothom ha de començar d’una manera o d’una altra. Tot el que puc dir d’en Pep Guardiola és que era un jugador extraordinari, amb classe, intel•ligent, llest, coneixia el joc, tenia una passada exquisida, precisa, primmirada. Mai perdia la pilota, sabia com mantenir la possessió i com canviar el ritme del partit: ara amb passades en diagonal, ara amb passades més en vertical. Sabia com oferir-se als companys i després servia joc en el moment precís. Era molt perspicaç, treballava dur i tenia totes les qualitats que ha de tenir un capità. Que s’hagi convertit en entrenador, doncs, no m’ha sorprès. És un amant del futbol i per això es pot convertir en un bon entrenador. Sobretot si conserva l’ambició que va demostrar com a jugador. És una molt bona elecció. Confio que els aficionats li concedeixin el temps, la paciència i la comprensió perquè pugui triomfar.”.

LLORENÇ SERRA FERRER
Exentrenador del FC Barcelona (2000/01)

serraferrer1.jpg“En Pep ja era un jugador d’una intel·ligència formidable sobre el camp, amb un joc de posició perfecte. Sempre sabia on havia de ser i imprimia el ritme necessari als partits. A més a més, per la seva edat, i pel fet de ser barcelonista, té la millor combinació possible d’ambició i entusiasme per dur a terme aquesta tasca. Li desitjo tots els èxits”.

TOÑO DE LA CRUZ
Exjugador del FC Barcelona (1972-1980)
Exmembre del cos tècnic barcelonista

DE_LA_CRUZ_xENTRENADORx.JPG“Té una gran visió del futbol, i a més, una gran capacitat de treball. No estic gens d’acord amb els que pensen que li manca experiència, perquè aquesta no és garantia d’èxit. El que necessitarà és el suport de tothom per sentir-se recolzat en les seves decisions”.

QUIQUE COSTAS
Exjugador del FC Barcelona (1971-1980)
Exentrenador del filial

“El conec des que va ingressar al futbol base, perquè vaig treballar amb ell ja als infantils. Experiència? Ja des de petit feia d’entrenador als nostres entrenaments”.

EUSEBIO SACRISTÁN
Exjugador del FC Barcelona (1988-1995)
Membre de l’’staff’ tècnic (2003-08)

eusebio2.jpg“Em sembla tot un encert apostar per un home com el Pep Guardiola. Amb aquesta decisió crec que s’assegura la continuïtat d’un estil i d’una filosofia de joc. En Pep és algú que coneix molt bé la casa, però sobretot és una persona molt intel·ligent i capacitada. A més a més, la passió que hi posarà pot ser contagiosa i pot contribuir a canviar l’estat d’ànim que actualment envolta el club”.
Pep, amb el vistiplau de l’experiència
I un vell conegut
VÍCTOR MUÑOZ
Exjugador del Barça (1981-1988)
Entrenador

“Pep té el handicap de la poca experiència, però tindrà el suport i l’ajut de tothom per treballar amb un nou projecte esportiu. Si el club li ha fet confiança és perquè està preparat”.


Comparteix a

Notícies Futbol

Futbol: Arxiu Partits 2007/08


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana