Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Les línies mestres del projecte


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

17.06.2008 14:33

Les línies mestres del projecte

Vanessa Forns


Al llarg de la seva presentació com a nou tècnic del primer equip, Josep Guardiola ha explicat al detall quines seran les línies mestres de la seva manera de treballar. Un projecte que té com a premissa que “al final, l’únic que serveix és guanyar”.


“Als jugadors els permetré que no l’encertin en tots els partits, però no que no s’esforcin”. Amb aquesta frase, el nou entrenador blaugrana ha detallat de manera molt clara la implicació que espera de tots i cadascun dels membres de la seva plantilla. Per gestionar el vestidor, Guardiola creu en “la força de la paraula”, tot i que al mateix temps ha aclarit: “Amb això no hi ha prou”.

És per aquest motiu que en el dia a dia del primer equip s’aplicaran una sèrie de normes. El tècnic de Santpedor, però, té la intenció que els jugadors “les visquin amb una normalitat absoluta”. “Els jugadors han d’entendre aquestes normes, perquè és la manera més senzilla i natural de funcionar”, ha afegit. Seguint amb la relació que vol mantenir amb els seus jugadors, Guardiola ha destacat la seva intenció de fer-los entendre que “un, per si sol, no val res, però en canvi, amb el seu company, serà molt més”.

Estil de joc

presentacix_guardiola.jpgSobre l’estil de joc del Barça 2008/09, l’entrenador blaugrana ha insistit en una idea: “Al final l’únic que serveix és guanyar. Vull convèncer el vestidor de l’estil que jo sento, i que entengui que aquest és el camí”. “Hem d’anar a buscar i fer el partit. Plantejo cada compromís amb la idea de com puc fer mal al contrari. Atacarem més si defensem millor. Els atacants tindran una responsabilitat defensiva i els defensors una responsabilitat ofensiva”, ha indicat Guardiola, just abans d’afirmar amb rotunditat que “l’equip correrà i s’esforçarà”.

Altes i baixes

Ara per ara, el club continua treballant en la configuració de la plantilla de cara a la temporada que ha de començar. En aquest sentit, Guardiola ha deixat molt clar: “En un principi no estan al nostre cap Ronaldinho, Deco i Eto’o. Preveiem la plantilla sense ells”. Amb tot, ha aclarit: “Si finalment es queden amb nosaltres donaré la vida perquè tornin al seu nivell”. D’altra banda, ha confirmat que Rafa Márquez entra en els seus plans.

Pendents d’un ‘9’ i valorant el fitxatge d’un extrem

Guardiola ha indicat que s’està treballant per fitxar un ‘9’ “que sigui molt bo i que es complementi amb Henry i Bojan”. El tècnic de Santpedor ha expressat en veu alta el seu desig que tant el que vingui com els dos que ja hi són “siguin molt ambiciosos”. “El que vingui em semblarà perfecte, i no em queixo perquè tinc una plantilla collonuda”, ha afegit.

presentacix_guardiola_x14x.jpgAl mateix temps, Guardiola ha confirmat: “Estem mirant la possibilitat de si fitxem un extrem o no”. “Amb un en tindríem prou. En principi jugarem amb tres a dalt i amb gent al migcamp que intenti arribar a dalt”, ha afegit.

La pretemporada

Guardiola té molt clar que les estades de pretemporada “són les que són” i que es fan perquè “el club necessita recursos econòmics”. D’aquesta manera, té molt clar que “la gira es farà amb bona imatge, i no serà excusa de cara al transcurs de la temporada”. A la pregunta sobre si té pensat endur-se alguns jugadors del planter, l’entrenador barcelonista ha deixat clar que, tot i que encara no ha decidit quins d’ells escollirà, “a l’estada en vindran cinc, sis o set”.

La responsabilitat de Messi

presentacix_guardiola_x8x.jpgPel tècnic de Santpedor, no és una idea gaire positiva que Messi carregui amb el pes de l’equip: “No és bo dipositar tota la responsabilitat a les seves espatlles. Ha de sentir que, a més de fer gols, ha d’estar content quan no ens marquin a nosaltres”.

Pretemporada i Jocs Olímpics

Existeix la possibilitat que Lionel Messi no pugui participar en la pretemporada del Barça a causa de la disputa dels Jocs Olímpics. Una situació que es podria repetir amb Alves en el cas que s’acabés convertint en jugador blaugrana. Sobre aquesta qüestió, Guardiola ha comentat: “El Barça està obligat a cedir jugadors. Si la federació argentina i la brasilera els demanen, s’han de cedir. Si no és així, tornaran a casa al més aviat possible perquè no tenim temps i ens hem de posar a treballar dur”.

Sobre aquesta mateixa qüestió, Txiki Begiristain ha afegit que el club pensa que la normativa quant a aquest tema l'afavoreix. "Si la normativa ens ampara, Messi farà la pretemporada. En cas contrari, anirà als Jocs".

Les línies mestres del projecte

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Relació amb els mitjans
Guardiola és molt conscient de la necessitat de tenir una relació amb els diferents mitjans de comunicació que segueixen el dia a dia del primer equip. És per això que “s’establiran unes normes”, algunes de les quals ja ha avançat. Així, l’entrenador barcelonista ha anunciat, partint de la necessitat de treballar “de la manera més tranquil•la possible”, que “el dia abans i el dia després de cada partit els entrenaments seran a porta tancada”.

A més, ha afirmat que la plantilla del primer equip del Barça s’entrenarà “tant al Miniestadi com al Camp Nou”, i ha descartat així la possibilitat de fer-ho a la Ciutat Esportiva “perquè no reuneix les condicions necessàries per atendre els mitjans”.


Comparteix a

Notícies Futbol

Futbol: Arxiu Partits 2007/08


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana