Itàlia es manté viva a l’Eurocopa (1-1)

Euro 2008

13.06.2008 20:13

En un partit molt intens i ofensiu, el conjunt de Zambrotta ha empatat a un amb Romania, empat que els permet continuar vius a l’Eurocopa. Mutu i Panucc han estat els autors de les dues dianes del partit.

En el seu últim dia com a blaugrana, Gianluca Zambrotta ha sortit en l’onze inicial de Roberto Donadoni en un partit molt important per al combinat italià ja que es jugava mantenir-se viu en la lluita per un lloc als quarts de final davant de la selecció de Romania. Després de la derrota (3-0) davant Holanda, el seleccionador italià va decidir apostar per cinc canvis en l’onze titular, canvis en les tres línies que no han afectat la titularitat de Zambrotta.

La selecció italiana pren la iniciativa

La selecció romanesa ha arribat perillosament a la porteria de Bufon en la primera acció del partit però Itàlia no ha trigat gens a respondre i durant els primers quinze minuts s’han succeït constants ocasions de perill que amenaçaven la porteria de Lobont, amb una clara ocasió de Del Piero al minut 9 de joc.

Un joc molt directe

rumania_celebracio.jpgEl combinat de Romania, però, s’ha despertat i ha començat a respondre amb la mateixa moneda. Adrian Mutu i Chivu han donat dos avisos a Buffon, que s’ha hagut de lluir en nombroses ocasions. El joc directe i ofensiu per part de tots els conjunts ha estat el protagonista de tota la primera part, en què Grosso, Perrota i Luca Toni, que no ha pogut finalitzar les centrades de Zambrotta i Camoranesi, han protagonitzat les ocasions més clares del combinat italià. Al minut 45 Luca Toni ha tingut a les seves botes el primer gol d’Itàlia, gol que el col·legiat ha anul·lat per fora de joc. Amb empat a zero però amb un primer temps molt atractiu s’ha arribat al descans.

D’empat a zero a empat a un

L’atac i gol per part dels dos equips ha continuat fins al minut 54, en què Romania ha inaugurat el marcador amb un gol de Mutu. El davanter s’ha avançat a una cessió de Zambrotta a Buffon i ha batut el porter italià amb una diana amb la qual Itàlia es quedava provisionalment fora de l’Eurocopa. Patiment italià i alegria romanesa que han durat només un minut ja que al 55 Panucci ha empatat finalitzant una rematada de Chielleni.

La recta final

buffon.jpgDesprés de l’empat a un el partit s’ha obert i els dos conjunts han continuat generant situació de perill i clares ocasions com la de Nicolai al 69 o la de Mutu al 75 per part del conjunt romanès. El porter Lobont s’ha hagut de lluir en diverses ocasions per evitar el segon gol d’Itàlia. El moment de glòria de Buffon ha arribat al minut 79 quan el col·legiat ha assenyalat un penal a favor de Romania, pena màxima que ha executat Mutu i que el porter italià ha aturat deixant el marcador en empat a un.

Itàlia es manté viva a l’Eurocopa

Una vegada superat l’ensurt Itàlia ha continuat atacant i fent perillar la porteria de Romania, selecció que també ha continuat atacant amb grans accions com la rematada de Goian, que ha forçat una decisiva intervenció de Buffon. Malgrat les temptatives dels dos conjunts cap dels dos ha aconseguit marcar el gol de la victòria i han deixat el marcador final en empat a un, empat amb el qual Itàlia es manté viva a l’Eurocopa.