Debuts amb victòria

29.05.2008 10:09

Jesús Carrillo

El mes d’agost el FC Barcelona haurà de jugar, per quarta vegada, la fase prèvia de la Champions. Com en les altres tres ocasions, un nou entrenador començarà la temporada amb dos partits força complicats.

El Skonto de Riga, el Wisla de Cracòvia i el Legia de Varsòvia van ser els primers compromisos oficials de les temporades 97/98, 01/02 i 02/03 per a Louis van Gaal, Carles Rexach i un altre cop per a l’holandès, en la seva segona etapa al club, respectivament. El Barcelona ha guanyat fins ara els sis partits corresponents a aquestes tres eliminatòries.

Van Gaal, el primer

La segona plaça a la Lliga del conjunt dirigit per Bobby Robson a la temporada 96/97 va fer que el Barcelona jugués per primer cop una eliminatòria prèvia a la fase de grups de la Champions. El nou projecte esportiu barcelonista, encapçalat per la figura de Louis van Gaal, tenia un repte, per començar, complicat. El Skonto, campió de Letònia, era el rival per accedir a la fase de grups. L’anada, al Camp Nou, va ser un partit més que complicat, resolt favorablement en els últims minuts (3-2). Al partit de tornada el Barça va guanyar l’eliminatòria gràcies a una nova victòria per la mínima (0-1).

Rexach, el segon

Rexach_parlant_a_lxaeroport_bona.jpgCarles Rexach va haver d’afrontar la segona participació blaugrana en una fase prèvia de la Champions. La xilena de Rivaldo davant el València en l’última jornada de l’any anterior va donar pas a la prèvia davant el Wisla de Cracòvia polonès. El partit d’anada, jugat a Cracòvia, va ser espectacular. El Barça va guanyar per 3-4 el campió de Polònia. En quinze minuts polonesos i catalans van marcar cinc dels set gols del partit. El Wisla es va avançar fins a tres cops —1-0, 2-1 i 3-2—, fins que, per fi, el Barça va resoldre el partit amb hat-trick de Rivaldo i un últim gol de Kluivert. La tornada es va tornar a guanyar amb un solitari gol de Luis Enrique.

Van Gaal, un altre cop

Van_Gaal45.jpgL’any 2002/03 el Barcelona tornava a posar-se en mans de Louis van Gaal per dirigir el primer equip. La situació era idèntica a la de l’any anterior. El Barça, quart classificat a la Lliga, havia de disputar la prèvia per jugar la fase de grups. L’equip barcelonista va eliminar un altre equip polonès, el Legia de Varsòvia. Tot i que a l’anada, jugada al Camp Nou, els blaugranes van tenir moltes dificultats, en els darrers deu minuts els gols de Riquelme i Cocu s’afegien a l’inicial de Frank de Boer. A la tornada, quinze dies més tard, Gaizka Mendieta, des del punt de penal, complia el tràmit i classificava el Barcelona per a la fase de grups.
Josep Guardiola, el quart
L’entrenador del Barcelona la pròxima temporada, Josep Guardiola, debutarà en partit oficial a la tercera fase de la prèvia. Els dies 12-13 d’agost es jugarà l’anada, i la tornada serà els dies 26-27 d’agost.