Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Ingla: “No hi ha hagut negligència”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

19.05.2008 14:40

Ingla: “No hi ha hagut negligència”

Vanessa Forns


Marc Ingla ha negat que hi hagi hagut "negligència i autocomplaença” en la gestió del primer equip de futbol al llarg de la temporada. Ho ha justificat i ha explicat els motius de la desfeta esportiva.


El vicepresident esportiu del club ha comparegut en roda de premsa juntament amb el secretari tècnic Txiki Begiristain per exposar un balanç de la temporada 2007-08. Precisament en aquest balanç, Marc Ingla ha incidit especialment en el fet que "no hi ha hagut negligència ni autocomplaença" ni per part de la secretaria tècnica ni per la que li pertoca a ell mateix.

En aquest sentit, les decisions que tenia la Junta per redreçar el rumb de l'equip, a mitja temporada, era, segons Ingla, fitxar jugadors al mercat d'hivern –"just en el moment que l'equip era més competitiu", segons ha exposat- o canviar d'entrenador, una opció que no es va valorar: "El Frank sempre ens donava més garanties en els resultats a curt termini."

"El Frank no se n'ha sortit"

entreno250408_x12x.jpg“Hem estat molt a sobre del primer equip cada dia i cada setmana, fent feina amb els tècnics i parlant de com tirar endavant el projecte esportiu. Pel que fa al cas concret dels jugadors, hem parlat amb els agents i ells mateixos. També ho hem fet amb els membres del cos tècnic i, evidentment, amb l’entrenador. El Frank no se n’ha sortit ni ho ha sabut gestionar. Teníem confiança que ho podria fer”, ha apuntat el vicepresident esportiu.

En aquesta mateixa línia, Marc Ingla ha explicat que “sense voluntat d’individualitzar, tampoc els jugadors que han tingut segones oportunitats han respost a la confiança que se’ls va donar l’estiu passat. No se n’han sortit”. “Tant l’un com l’altre han estat dos aspectes molt decebedors”, ha afegit, després de recordar que, l'estiu passat, la Junta Directiva havia renovat la confiança en uns jugadors i tècnics que havien aconseguit molts èxits al Barça.

Pendents de la preparació física

060508_entrenament_x1x.JPGUn dels aspectes que s’han controlat de ben a prop ha estat la preparació física de la plantilla barcelonista. En aquest sentit, Marc Ingla ha incidit a ressaltar determinats aspectes que s’han dut a terme per millorar-la: “En determinades èpoques de l’any, s’han fet dobles sessions d’entrenament. També en ocasions s’ha primat més el descans, com per exemple tornar a l’endemà dels partits. I s’ha posat més èmfasi en plans individuals de treball diari”.

Serveis Mèdics i lesions

El vicepresident esportiu del club ha recordat que aquesta temporada, a causa de la disputa de l’Eurocopa, s’ha jugat el mateix nombre de partits que la temporada anterior “però en un mes menys”. “En total, hem patit 42 lesions, 20 de musculars i 22 de traumàtiques. Amb tot, estem per sota de la mitjana en el rànquing de la UEFA quant a índex de lesió”, ha comentat.

“Tots som responsables”

inglatxiki5.jpgMarc Ingla ha estès la responsabilitat d'una temporada "insatisfactòria" a tots els estaments del club que hi prenen part: “Tots som responsables. Els jugadors, perquè no han sabut concretar els resultats; els tècnics, perquè en determinats moments no han sabut gestionar millor els partits; i la secretaria tècnica i la directiva, perquè no hem sabut canviar el rumb d’algunes coses en determinats moments”.

Marc Ingla, que ha apuntat com “l’estiu passat es van prendre decisions que generaven bones expectatives i que finalment no han resultat”, ha demanat perdó públicament als socis i aficionats per aquest fet. Segons el vicepresident esportiu, el fet de dur dues temporades en les quals “se’ns escapen títols entre els dits” ha fet que el primer equip es trobi sempre “en el fi llindar entre l’èxit i el fracàs”. Tot plegat ha contribuït, en opinió d’Ingla, que “encara s’hagi generat més ansietat a tot el barcelonisme”.

El camí a les diferents competicions

QM3D9898.jpgDesprés de destacar el paper del primer equip tant a la Copa del Rei com a la Lliga de Campions, Marc Ingla ha fet palesa de com, a la competició de regularitat, “és on més s’han notat les debilitats del conjunt”. “En alguns partits hem observat falta de confiança i caràcter, manca de lideratge per tirar endavant els partits. A més, les lesions no ens han ajudat, així com altres aspectes, com per exemple la Copa d’Àfrica”, ha indicat.

El nivell de joc

Pel que fa al nivell de joc, el vicepresident esportiu ha afirmat: “Hem estat poc consistents i irregulars”. Ingla considera que el conjunt que entrena Frank Rijkaard ha patit “canvis de rasant” pel que fa al seu nivell en determinades èpoques de l’any, especialment després de perdre al Calderón. “Hem vist alguns passatges de bon joc en partits importants i algunes èpoques de molta intensitat en què no rebíem gols, però també d’altres en què no aconseguíem marcar, en què hem estat molt vulnerables i també en què ens ha faltat força mental”, ha afegit.
Ingla: “No hi ha hagut negligència”

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Disciplina i codis interns
Sobre l’aplicació de disciplina i el codi intern, Marc Ingla ha estat rotund: “S’aplica. Hi ha hagut sancions. Estem parlant d’un codi intern i mai hem fet publicitat. L’entrenador és qui té la màxima autoritat sobre els jugadors, i s’ha de respectar la cadena de 'mando'. El millor mètode és sempre el de l’entrenador que imparteix justícia esportiva en el sentit de donar minuts i convocatòries als jugadors que s’ho mereixen”.

En aquesta línia, Txiki Begiristain ha expressat en veu alta el desig que “hagués estat el mateix vestidor el que hagués arreglat molts problemes com poden ser la presència en els entrenaments, l’actitud en determinats partits o la intensitat en el joc”. Al mateix temps, el secretari tècnic del club ha apuntat que “el rigor i la mà dura neix en un mateix”.


Comparteix a

Notícies Futbol

Futbol: Arxiu Partits 2007/08


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana