El futbol anglès, un obstacle a la Champions

30.04.2008 14:20

Jesús Carrillo

Els termes Lliga de Campions, FC Barcelona i Premier League han estat els protagonistes de la màxima competició continental des de l’arribada a la banqueta de Frank Rijkaard. Tant pel que fa als èxits com a les decepcions.

Les alegries i les decepcions dels seguidors i socis del FC Barcelona a la Champions dels últims anys han tingut com a protagonistes directes quatre clubs de la Premier League anglesa. L'Arsenal i el Chelsea de Londres, el United de Manchester i el Liverpool han tingut un paper decisiu en les últimes edicions de l’antiga Copa d’Europa amb els seus enfrontaments amb el Barça.

L’Arsenal, la cara positiva

BF1F2168.JPGSi comencem per les alegries, cal remuntar-se al 20 de maig del 2006, a París, quan un equip de la Premier, l’Arsenal, va ser el rival del Barça a la final. Els futbolistes de Frank Rijkaard van guanyar a la final a l’onze d’Arsene Wenger per 2-1. Tot i que pocs anglesos eren presents a l’equip inicial del conjunt londinenc, el Barça va guanyar la final i va ser campió d’Europa.

El Chelsea

Però, des que Rijkaard és a la banqueta del Barça, els equips anglesos han tingut més protagonisme en les notícies negatives que en les positives. En la primera participació del tècnic holandès a la Champions, el Chelsea de José Mourinho va ser l’encarregat de fer fora el Barça d’una plaça per als quarts de final.

L’eliminatòria es va resoldre per un global de 5-4 favorable als 'blues'. La victòria del Barça a l’anada (2-1) va ser contrarestada a la tornada per un parcial de 3-0 en els primers vint minuts de partit. El Barça va revertir la situació minuts més tard amb dos gols de Ronaldinho, però a la segona part un gol del central anglès John Terry eliminava el conjunt blaugrana.

El Liverpool

Liverpool_01.._x3x.jpgLa temporada passada els 'reds' feien fora el Barça, també a la ronda de vuitens de final de la Champions. L’enfrontament es va començar a decidir a favor dels homes de Rafa Benítez al Camp Nou. El gol inicial de Deco va ser remuntat pels de Craig Bellamy i John Arne Riise (1-2). A la tornada, un gol de Gudjohnsen i amb una ocasió al pal per part de Ronaldinho van ser insuficients per capgirar l'eliminatòria.

El Manchester United

Enguany, el United ha estat l'equip de la Premier encarregat de deixar el FC Barcelona a un pas de la final de la Lliga de Campions. La igualtat ha estat present en els 180 minuts de l’enfrontament, però el gol de Paul Scholes i la falta d'encert ofensiu del Barça van condemnar l'equip de Rijkaard.