Barça-Manchester, sinònim de gols

22.04.2008 18:08

Marc Guillén

28 gols en set partits, o el que és el mateix, una mitjana de quatre gols per cada partit entre el FC Barcelona i el Manchester United. Els dos equips tenen com a segell el futbol ofensiu i els antecedents ho demostren.

Com explicava el mateix Deco en la roda de premsa de dilluns, la qualitat dels jugadors dels dos equips fa pensar que el Barça-Manchester United serà “un partit amb gols”. Sempre que s’han enfrontat blaugranes i ‘red devils’ han estat partits amb moltes alternatives i gols.

El 4-0 al Camp Nou

BARxA_4_MANCHESTER_0_x2-11-1994x_-_2.JPGLa memoria és selectiva i dels set enfrontaments entre Barça i Manchester United en competició europea, el primer que recordem és el 4-0 de la temporada 1994/95. Els gols de Romario, Stoichkov i Ferrer van ser la conseqüencia d’un partit extraordinari del Dream Team. Després de l’exhibició de joc blaugrana, Ferguson va dir que havia estat la seva pitjor derrota i “una experiència humillant”.

A la primera volta d’aquella lligueta de Champions, el Barça va empatar a dos a Old Trafford, amb gols de Hughes, Romario, Bakero i Sharpe, per aquest ordre.

Bogeria de gols contra els campions d’Europa

L’emparellament més recent entre anglesos i catalans va ser justament els partits amb més gols. Els dos partits de la lligueta de la temporada 1998/99 van acabar amb el mateix resultat (3-3). L’equip que acabaria proclamant-se campió d’Europa aquella temporada amb Beckham, Giggs, Scholes, Keane i companyia no va ser capaç de guanyar al Barça en dos partits plens d’alternatives.

La final de Recopa

andersonmanu.jpgSegurament el pitjor record és la final de la Recopa de la temporada 1990/91, jugada a Rotterdam. Tres dies després de proclamar-se campió de Lliga, el Barça va patir la venjança d’un exjugador, Mark Hugues.

El Barça va plantar cara, però el gal•lès va fer dos gols a un Busquets que debutava en partit oficial per la sanció de Zubizarreta. El Dream Team va estar a punt de culminar una remuntada amb un gol anulat a Pinilla i un gol legal de Koeman, però no va poder ser.

El primer cop

La primera vegada que Barça i United es van trobar va ser als quarts de final de la Recopa de la temporada 1983/84. El Barça de Maradona va guanyar 2-0 al Camp Nou, però va caure eliminat en un mal partit a Old Trafford en què els anglesos es van imposar per 3-0.
Empat tècnic
El FC Barcelona i el Manchester United s’han enfrontat en set ocasions amb un balanç molt igualat. El Barça ha guanyat dos partits, n’ha empatat tres i n’ha perdut dos.