Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Vacuna per a cinc blaugranes


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

16.04.2008 13:22

Vacuna per a cinc blaugranes

www.fcbarcelona.cat


Xavi, Puyol, Iniesta, Deco i Zambrotta s’han vacunat aquest dimecres al matí contra el contagi del virus de l’encefalitis centreeuropea que podria afectar els futbolistes durant la disputa de la pròxima Eurocopa d’Àustria i Suïssa.


Les Federacions Italiana, Portuguesa i Espanyola s’han posat en contacte amb els Serveis Mèdics del Club perquè aquest dugués a terme l’administració de les vacunes. Així s’ha fet aquest dimecres amb els cinc jugadors designats per aquestes federacions -Xavi, Puyol, Iniesta, Deco i Zambrotta-, per tal de prevenir el contagi del virus de l’encefalitis centreeuropea. Tots ells, en el cas que fossin triats per les seves respectives seleccions, estarien ja preparats per a la disputa de l’Eurocopa que tindrà lloc aquest mes de juny a Àustria i Suïssa.

Cal recordar que va ser la UEFA la que va recomanar la vacunació contra l'encefalitis centreeuropea i que aquesta no és de caràcter obligatori.

Han viatjat més tard

Aquests cinc blaugranes no han viatjat a El Montanyà a primera hora amb la resta del primer equip. Tot i això, s’han desplaçat a temps cap a la localitat osonenca per dur a terme la sessió d’entrenament amb la resta dels seus companys. Tots, menys Iniesta, que continua recuperant-se del pinçament que pateix al menisc extern del genoll esquerre.
Vacuna per a cinc blaugranes
L'encefalitis centreeuropea
L’encefalitis centreeuropea o l’encefalitis transmesa per paparres és una malaltia produïda per un arbovirus, transmesa a l’home per una picada de paparres, Ixodes persulcatus (tipus oriental) i Ixodes ricinus (tipus europeu). També pot ser transmesa a través de la ingesta de llet d’animals infectats.
El virus té dos subtipus que provoquen quadres clínics diferencials en dues àrees geogràfiques: el virus occidental, que és prevalent a l’Europa Central i provoca l’encefalitis centreeuropea, i el virus oriental, sobretot a la Rússia central, que provoca l’encefalitis russa de primavera i estiu.
La forma occidental, que és la que pot afectar els seleccionats per a l’Eurocopa, és més prevalent a Àustria, Suïssa, Alemanya, República Txeca, Eslovàquia, Hongria i Eslovènia.


Comparteix a

Notícies Futbol

Futbol: Arxiu Partits 2007/08


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana