Un jove amb números de gran

24.03.2008 17:35

Roger Bogunyà

Té només 17 anys, no és cap crac mundial i s’estrena aquesta temporada a la Primera Divisió, però Bojan Krkic ja està registrant números de gran futbolista amb el FC Barcelona en Lliga.

El de Linyola va completar aquest diumenge el seu millor partit de la temporada amb el primer equip blaugrana, en què va anotar els dos gols que van arrodonir el triomf davant el Valladolid (4-1). Amb aquestes dues dianes, Bojan Krkic ja en suma 7 a la Lliga.

Un gol cada 134 minuts

Segons les estadístiques de la Lliga de Futbol Professional, Bojan Krkic ha jugat 939 minuts a la Lliga, el que suposa que fa un gol cada 134 minuts. Aquest registre, si el comparem amb el dels màxims realitzadors de la Primera Divisió, només és superat per Luis Fabiano (marca cada 79 minuts), Nihat (cada 123), Rossi (cada 118) i el seu company Eto’o (cada 85).

Nou titularitats

alm-fcb_lliga_x7x.jpgTot i ser la seva primera experiència a la Primera Divisió, Rijkaard ha detectat ràpidament el seu talent i l’ha alineat d’inici en 9 partits a la Lliga, dels quals 2 ha jugat fins al xiulet final. Com a titular, Bojan ha fet sis gols, el primer el dia de la seva estrena a Vila-real. Els altres cinc han estat davant Múrcia, Athletic, Almeria i Valladolid. D’altra banda, ha sortit com a revulsiu en 14 ocasions, en què ha anotat un gol (davant el Recreativo). No ha jugat cap minut únicament en sis partits (Racing, Llevant, Sevilla i Atlètic de Madrid fora de casa i Athletic i Almeria a casa).

Genera per als companys

A més d’aquests gols, Bojan els ha fregat en dues ocasions més en què els seus remats han acabat al pal (davant el Valladolid al Nuevo José Zorrilla i davant l’Espanyol a Montjuïc). El jove davanter, a més de fer gols, genera oportunitats per als seus companys i ja suma tres assistències en Lliga.

També amb el Valladolid

fcb-valladolid_x18x.jpgAquesta creació per als companys es va veure també davant el Valladolid, quan el de Linyola va assistir el primer gol a Eto’o i el segon a Iniesta i va participar, per tant, en els quatre del conjunt blaugrana. El ‘27’ del Barça va ser també l’home que més va rematar a porta -quatre cops- i el jugador atacant que va prendre part en més accions de joc.
Quart màxim golejador
Amb els dos gols davant el Valladolid, Bojan Krkic ja s’ha situat com a quart màxim golejador del Barça a la Lliga, igualat amb Thierry Henry. Eto’o (11 gols), Messi (9 gols) i Ronaldinho (8 gols) són els jugadors que encapçalen aquesta classificació blaugrana.