El Rei de Copes a Mestalla

19.03.2008 13:52

Berta Brau

Fa deu anys que el Barça es va convertir davant el Mallorca a Mestalla en l’equip que més Copes del Rei ha guanyat amb 24 títols. L’estadi valencià és doncs un escenari que porta bons records als blaugranes.

Mestalla és, a banda d’un escenari exigent i complicat, un estadi que porta bons records al Barça, sobretot en el context de la competició del KO. I és que va ser precisament a casa del València que el FC Barcelona va aconseguir la temporada 97-98 la seva 24a Copa del Rei en proclamar-se a Mestalla 'Rei de Copes'.

Una final agònica

El 29 d’abril del 1998 Barça i Mallorca van saltar al camp del València per disputar la final de la Copa del Rei. El conjunt balear, arran d’una gran jugada d’Amato per la banda esquerra amb rematada de Stankovic, va marcar un gol matiner al minut 7 amb què va inaugurar el marcador de Mestalla. Els homes d’Héctor Cúper van anar per davant en el marcador durant els 60 minuts següents fins que Rivaldo va empatar el partit rematant una passada de Giovani des de l’àrea petita. Malgrat l’expulsió de dos jugadors del Mallorca, el temps reglamentari va acabar amb aquest marcador d’empat a un, fet que va forçar la pròrroga a Mestalla, en què, tot i la superioritat numèrica dels blaugranes, els de Van Gaal no van aconseguir marcar.

Victòria als penals

alegria_23.jpgEra hora de jugar-s’ho tot a cara o creu en els penals. L’emoció a Mestalla estava assegurada. Amb Ruud Hesp i Roa sota els pals, el porter holandès del Barça va aturar el penal decisiu de l’exblaugrana Eskurza, aturada que després de 16 llançaments de penals donava la victòria als de Van Gaal. Aquell dia a Mestalla el Barça passava a la història per ser tricampió (ja que havia guanyat la Supercopa d’Europa, la Lliga i la Copa del Rei) i per coronar-se com a Rei de Copes.

Retorn a Mestalla

Deu anys després d’aquella gesta, els blaugranes tornen a Mestalla, en el mateix context de Copa, i tot i que no es tracta de la final real, el Barça es juga el pas a la final de la competició del KO a l’escenari en què es va convertir en l’equip més llorejat de la competició copera, títol que encara no li han pres.
Dues victòries clau a Mestalla
Aquella va ser la segona victòria dels de Van Gaal a Mestalla, ja que els blaugranes es van enfrontar al València en els vuitens de final del torneig del KO. En aquella ocasió hi van jugar el partit de tornada, en què el Barça es va imposar als valencians per 1 a 3.