Una eliminatòria per a cada equip

18.03.2008 14:16

Berta Brau

En els últims deu anys el FC Barcelona i el València s’han enfrontat en dues eliminatòries de Copa. En la 97/98 va ser el Barça qui va guanyar la partida als valencians a vuitens mentre que el curs següent els de Van Gaal van caure als quarts.

Nou anys després de l’últim xoc a la competició del KO, blaugranes i valencians s’han tornat a trobar. Cada equip ha guanyat una eliminatòria i la d’aquesta temporada 2007/08 decantarà la balança.

El Barça encarrila els quarts

Amb una victòria per la mínima el Barça va deixar encarrilat el passi a vuitens de final de la Copa del Rei. Luis Enrique va inaugurar el marcador rematant de cap una centrada de Rivaldo. Els de Ranieri, fidels a una tàctica italiana, tot i anar per darrere en el marcador van mantenir-se tancats al darrere amb una defensa de cinc homes. El Barça dominava el partit. L’empat arribaria arran d’un gol de penal de Fernando. Malgrat el domini blaugrana, els de Van Gaal van perdonar nombroses ocasions i no va ser fins al minut 66 que el conjunt barcelonista va marcar el gol de la victòria. Guardiola va treure el córner que Rivaldo va enviar de cap al fons de la xarxa de Zubizarreta.

De Mestalla als quarts de final

fcb-val_98.jpgContràriament al que va succeir al Camp Nou, en aquesta ocasió va ser el València qui va dominar el partit duent la iniciativa ofensiva. No obstant això el Barça va marxar al descans amb un avantatge de 0 a 1 gràcies a un gol de penal de Rivaldo. Aquest marcador es va mantenir inamovible fins al minut 24 de la segona part, en què Anglona va empatar el partit després de rematar una pilota penjada a l’àrea per Ortega.

Aquest resultat ja servia al Barça per superar l’eliminatòria, però a falta de deu minuts per al final del temps reglamentari Rivaldo, en una gran jugada individual, va marcar l’1 a 2 i Giovanni, ja en el temps afegit, va sentenciar el partit i l’eliminatòria. El Barça estava als quarts de final de la competició.

La revenja valencianista

La temporada 1998/99 el València va tornar al Camp Nou amb ganes de revenja per l’eliminació davant els de Van Gaal del curs anterior. En aquest cas, però, el que estava en joc era el passi a la semifinal del torneig del KO. Els gols no van arribar fins a la segona part. El primer golejador del partit va ser Kluivert, que, aprofitant una passada de Sergi, va batre Cañizares.

L’eufòria blaugrana, però, no va durar gaire, ja que només tres minuts després ‘El Piojo’ López va empatar al marcador. Pocs minuts més tard els de Ranieri celebraven el seu segon gol també marcat pel davanter argentí. El quart gol del partit i segon del Barça va arribar al minut 59 de les botes de Rivaldo, que va convertir magistralment un llançament de falta directa. Mendieta, a deu minuts per al final del partit, va segellar la victòria valenciana rematant un córner llançat per López. L’eliminatòria s’hauria de decidir a Mestalla.

El Barça es queda a les portes de les semifinals

Rivaldo.jpgEl FC Barcelona va protagonitzar una gran remuntada a casa del València. Tot i això la fluixa primera part dels blaugranes va sentenciar l’eliminatòria a favor del conjunt valencià. I és que durant els primers 45 minuts del partit semblava que només hi hagués un equip damunt del terreny de joc, fins al punt que es va arribar al descans amb un marcador de 3 a 0 amb dos gols del ‘Piojo’ López i un d’Angulo.

A la represa el Barça va posar-se les piles i amb dianes de Rivaldo i Òscar van escurçar distàncies (3-2). Però al minut 68 Mendieta, de penal, marcaria el quart gol dels de Ranieri. Frank de Boer va tornar a retallar diferències marcant el tercer dels blaugranes. Malgrat la bona actuació dels de Van Gaal en el segon temps, el València es va endur el partit i l’eliminatòria.
Un precedent únic
L’únic precedent de semifinal de Copa del Rei amb el València va ser la temporada 62-63. L’anada es va jugar a València (2-2) i la tornada al Camp Nou (1-1). A causa de l’empat es va jugar un partit de desempat a Saragossa, partit que va guanyar el Barça (1-0) amb un gol de Roberto en pròpia porteria.