Chelsea, Roma i Schalke, endavant

06.03.2008 10:12

Jesús Carrillo

Els londinencs del Chelsea, la Roma d’Itàlia i el Schalke 04 alemany són els nous possibles rivals del FC Barcelona a la ronda de quarts de final de la Champions i se sumen al Manchester, el Fenerbahçe i l'Arsenal.

A Londres, els jugadors del Chelsea van ser clarament superiors al campió grec, l’Olympiakos. A la mitja part els de Stamford Bridge ja guanyaven per un clar 2-0. Els migcampistes Ballack i Lampard s’encarregaven de fer els gols a la porteria de Nikopolidis. Només començar la segona part, Salomon Kalou feia el tercer gol per al Chelsea. L’onze de la capital britànica arriba, doncs, als quarts de final de la Lliga de Campions sense haver perdut un sol partit dels vuit jugats, tant a la fase de grups com en aquesta eliminatòria de vuitens. Són el tercer anglès que es classifica.

Passa la Roma (1-2)

taddei_celeb.jpgA Madrid les coses anaven força igualades fins que als 70 minuts del partit l’àrbitre va expulsar el central brasiler del Madrid Pepe amb dues targetes grogues. Tres minuts més tard els italians, gràcies a un bon cop de cap de Taddei, posaven l’eliminatòria inclinada clarament cap a l’equip romà. Raúl, dos minuts més tard, marcava el gol de l’esperança per als de Schuster, però la Roma, segon classificat a la Lliga italiana, va aguantar el resultat i va acabar el partit marcant el segon gol fet per Vucinic, el jugador que des de la suplència va ser decisiu per a la victòria “romanista”. L’aparellament va ser favorable a la Roma per 4-2, en el global dels dos partits.

El Porto cau als penals

neuerer.jpgEl Porto va estar molt a prop de l’eliminació a mans del Schalke molt abans dels penals que van resoldre l’eliminatòria. Els de Gelserkirchen van aguantar l’empat sense gols inicial fins al minut 86 de partit, quan el brasiler Lisandro feia el gol portuguès que igualava el duel a l’estadi portuguès. Al temps afegit, la millor condició tècnica i experiència dels lusitans es van imposar sobre el terreny de joc, però l’efectivitat del Porto no es va reflectir en el marcador, especialment per l’actuació del porter Neuer, l’heroi del conjunt alemany.

Després de 120 minuts de joc, la loteria dels penals, com a Sevilla, va decidir el guanyador de l’eliminatòria, i també com al Sánchez Pizjuán, la pressió va ser per als locals, i un altre cop Neuer va aturar dos dels quatre penals llançats pels jugadors del Porto. El Schalke es va classificar per 4-1 als penals després de l’empat a un gol en el global de l’aparellament.
L’últim sortirà dimarts
Al Barça encara li falta un rival per conèixer. Sortirà del vencedor entre l’Inter de Milà i el Liverpool, del dimarts 11. Els anglesos porten la renda del 2-0 de l’anada.