Centenari Messi

27.02.2008 23:50

Jordi Clos

Leo Messi ha complert contra el València el seu partit oficial número 100 amb el primer equip del Barça. El davanter argentí ha tingut un paper destacat, juntament amb Xavi, que ha marcat un nou gol decisiu.

Només té 20 anys, però Leo Messi ha sumat aquesta nit davant del València el compromís oficial número 100 amb el Barça. Era la primera ocasió que coincidia en l’onze titular amb Samuel Eto’o i Thierry Henry i el ‘19’ blaugrana ha estat, com és habitual, un malson per a la defensa rival, sobretot a la segona part. Només el porter Hildebrand ha estat capaç d’aturar-lo en tres oportunitats molt clares.

Hildebrand, un mur

De fet, l’alemany ha estat l’indiscutible protagonista del duel, en desviar més de 10 xuts dels locals. I és que el Barça, amb el 71 % de la possessió, ha posat setge a la seva porteria i ha centrat fins a 47 vegades a l’àrea contrària. L’únic que Hildebrand no ha estat capaç de neutralitzar ha estat la canonada de Xavi al minut 94. Es tracta del quart gol del migcampista en els últims sis partits, tots ells d’un valor incalculable.

Koeman tampoc guanya

L’encert de Xavi Hernández ha evitat que Ronald Koeman sortís victoriós en la seva segona visita al Camp Nou com a entrenador. En l’anterior retrobament, l’heroi de Wembley va perdre amb el Benfica (2-0) a la tornada dels quarts de final de la Champions 2005/06.
El Celtic guanya 2-1
El rival del Barça a la Lliga de Campions, el Celtic de Glasgow, també ha jugat avui, en aquest cas un partit de l’Scottish Premier League. Els de Gordon Strachan s’han imposat per 2-1 a l'Inverness Caledonian Thistle. Mc Donald (45’) i Samaras (65’) han marcat els gols locals, mentre que Niculae (70’) ha escurçat distàncies per part visitant. Tot i la victòria, el Celtic no ha pogut disminuir la distància de 4 punts respecte el líder, el Rangers, que ha golejat el Hearts per 0-4.