Dos precedents ajustats

24.02.2008 12:00

Berta Brau

Dues victòries blaugrana per la mínima. Aquests són els resultats dels precedents dels dos Barça-Llevant de l’era Rijkaard, disputats la temporada 2004/05 i la 2006/2007.

Al llarg de l’era Rijkaard, el FC Barcelona i el Llevant s’han enfrontat dues vegades a causa de les anades i vingudes del conjunt valencià a Segona Divisió. En totes dues ocasions, i contràriament a les previsions, el Barça va aconseguir guanyar per la mínima.

Primer enfrontament

Jornada 17 de la temporada 2004/05. El Barça rebia el Llevant de Schuster, en aquell moment catorzè classificat, que arribava al Camp Nou amb la intenció de trencar estadístiques i precedents. Deco va ser l’encarregat d’inaugurar el marcador al minut 35 amb un llançament de falta directa. El partit ja semblava estar vist per sentència quan l’exblaugrana Cofre va rebre una passada d’Ettien i va enfonsar l’esfèrica al fons de la porteria defensada per Rubén.

Patiment fins al final

Quan faltaven cinc minuts per al final del temps reglamentari, la que havia de ser una còmoda victòria del FC Barcelona estava a punt d’acabar amb un empat a un al marcador fins que, al minut 86, Samuel Eto’o va aparèixer per marcar el segon des de la frontal de l’àrea i donar els tres punts al conjunt blaugrana. Tres punts amb els quals el Barça tancava el 2004 sense haver conegut la derrota a casa.

Dues victòries de dos partits

qm3d4388....jpgJornada 32 de la temporada 2006/2007. El Llevant torna al Camp Nou —en aquesta ocasió, en la divuitena posició de la taula— després d’una temporada a Segona Divisió per enfrontar-se a un Barça líder de la competició. Un cop més, el Barça tenia tots el números per golejar el rival i, un cop més, el Llevant no li va posar les coses fàcils.

El primer equip va aconseguir una victòria per la mínima gràcies a un gol d’Eto’o marcat al minut 27. Va ser un gol protestat a causa d’un pretès fora de joc de Ronaldinho, autor de l’assistència que el camerunès va acabar convertint en gol. El Barça va generar moltes ocasions de gol que no va culminar. Aquell dia la superioritat va ser teòrica, ja que la diferència de punts no es va notar damunt el terreny de joc.

Lluitant per la tripleta

En el partit de la jornada 25 de la temporada 2007/08, el Llevant torna a l’estadi barcelonista com a cuer de la classificació, amb 16 punts i només una victòria aconseguida lluny de l’estadi Ciutat de València, dada que, segons demostren els precedents, el Barça no pot tenir gaire en compte, ja que una vegada més els valencians arriben a Barcelona motivats i amb ganes de trencar les estadístiques.

Quatre victòries barcelonistes
Històricament els dos conjunts s’han enfrontat en un total de quatre ocasions al Camp Nou, de totes les quals els blaugranes han sortit victoriosos. La temporada 1963/64 el Barça es va imposar al Llevant per un contundent 6 a 2. El curs següent el conjunt català va tornar a guanyar, aquell cop també per una àmplia diferència de 4 gols a 2.