Ronaldinho, decisiu a La Romareda

17.02.2008 15:17

Ronaldinho va transformar a l’estadi de La Romareda el penal que va donar la victòria al Barça contra el Saragossa. El brasiler va jugar 20 minuts i la seva aportació va ser determinant.

Era el minut 73 de partit quan Ronaldinho trepitjava la gespa de La Romareda per substituir Giovani. El Saragossa i el Barça empataven a un gol i els blaugranes tenien dificultats per apropar-se amb perill a la porteria de César i marcar el gol que els tornés l’avantatge en el marcador. Calia un revulsiu, i l’equip el va trobar en la figura de Ronaldinho. El Gaúcho va jugar poc més de vint minuts, però la seva aportació va ser molt important. Una de les primeres pilotes que va tocar va ser per fer una perfecta assistència a Thierry Henry que el francès no va convertir en gol per ben poc.

Setè gol de Ronaldinho a la Lliga

zar-fcb_19.jpgEn el minut 81, l’àrbitre va xiular penal favorable al Barça, i Ronaldinho no s’ho va pensar un segon. Com és habitual en ell, va assumir tota la responsabilitat en un moment decisiu per a la sort del partit. Feia més de dos mesos que no llançava un penal, però al brasiler no li va tremolar el peu. L’execució va ser perfecta: va enganyar totalment el porter César i va fer pujar l’1-2 al marcador.

Era el setè gol de Ronaldinho a la Lliga. L’últim el va marcar, també de penal, contra el Deportivo al Camp Nou el 9 de desembre i va servir per igualar el gol inicial del conjunt gallec i obrir el pas cap a la victòria final (2-1). El gol que va fer al Saragossa va ser encara més decisiu, ja que deixa el Barça a 5 punts del líder quan fa només tres jornades el Reial Madrid treia 9 punts al conjunt blaugrana.
El golejador amb la segona millor mitjana
Ronaldinho és el tercer màxim golejador de l’equip, amb 8 gols, per darrere d’Henry i Messi, tots dos amb 12 gols. El brasiler ha marcat 7 gols a la Lliga i 1 a la Lliga de Campions, i té el segon millor percentatge golejador de l’equip en la competició espanyola, amb una mitjana d’1 gol cada 131 minuts, només superat per Eto’o, amb un gol cada 97 minuts.