Eto'o es queda a un pas de la glòria

10.02.2008 21:04

Samuel Eto'o no ha pogut conquerir la seva tercera Copa d'Àfrica amb el Camerun. Egipte s'ha imposat en la final (0-1) i revalida el títol aconseguit fa dos anys.

Egipte ha fet honor a la seva condició de favorit per revalidar el títol de campió de la Copa d'Àfrica celebrada a Ghana i s'ha imposat en la final al Camerun (0-1). Els 'lleons indomables' s'han vist superats pel millor joc de conjunt dels 'faraons' i, tot i el coratge del seu joc i del lideratge d'Eto'o, Camerun no ha pogut remuntar el gol d'Abou Treika.

Domini d'Egipte

En el primer temps, el domini ha estat de la selecció d'Egipte, que ha disposat de les millors ocasions per avançar-se al marcador. El porter camerunès Kameni ha estat el 'salvador' del seu equip amb magnífiques intervencions a remats de Zaki i Moaward. Per la seva part, el blaugrana Eto'o ha protagonitzat la millor ocasió del Camerun però el seu xut amb l'esquerra ha sortit fora per molt poc. Amb l'empat a zero inicial es va arribar al descans.

Abou Treika dóna el títol a Egipte

Abou_Treika.jpgEn el segon temps ha continuat el domini i el millor joc d'Egipte. Kameni ha tornat a evitar el gol de Zaki (50'), però no ha pogut fer res per impedir que Abou Treika marqués el 0-1 en el minut 76. Zidan s'aprofita d'una indecisió de Song dins de l'àrea del Camerun per robar-li la pilota i assistir a Abou Treika per marcar un gol que val per un Campionat.

El lideratge d'Eto'o no ha estat suficient

Eto'o ha intentat, sense èxit, conduir el seu equip fins a la remuntada. Tot i que Binya i Song han pogut marcar en els últims minuts, Egipte ha sabut controlar el partit fins al xiulet final. Els “faraons” revaliden brillantment el títol aconseguit fa dues temporades.

Bona actuació d'Eto'o

Etoxo.jpgEto'o no ha pogut arrodonir una brillant actuació personal. El davanter blaugrana s'ha proclamat màxim golejador de la Copa d'Àfrica amb cinc gols i, a més, ha entrat en la història de la competició al superar, amb 16 gols en totes les seves participacions, la marca que ostentava el jugador de Costa d'Ivori Laurent Pokou, amb 14 gols.

Touré, en l'“onze ideal” de la Copa d'Àfrica

img_226yaya.jpgEl centrecampista del FC Barcelona i de la selecció de Costa d'Ivori, Touré Yaya, ha estat inclòs en l'“onze ideal” del torneig africà. Egipte, amb cinc jugadors, ha estat la selecció amb un màxim nombre de representants, entre els quals destaquen Hosny, com a millor jugador del torneig, o El Hadary, com el millor porter.