El Celtic esclafa l’Aberdeen (1-5)

10.02.2008 17:07

Roger Bogunyà

El Celtic s’ha imposat per 1-5 en la seva visita al camp de l’Aberdeen. Els gols de Nakamura, McGeady, McDonald (2) i Robson, tres d’ells en el primer temps, permeten el següent rival del Barça a Europa seguir de prop el líder, el Glasgow Rangers.

El Celtic ha sumat la seva setena victòria consecutiva de manera impecable. S’ha mostrat com un conjunt sòlid al darrere i letal al davant, amb un McGeady desequilibrant a la banda esquerra i amb un McDonald sense compassió dins l’àrea. A més, un dels nous fitxatges del Celtic, Barry Robson, ha debutat aquesta tarda amb gol. L’Aberdeen, que perdia 0-3 a la mitja part, s’ha vist superat en tot moment per un Celtic que continua assetjant el liderat del Glasgow.

Nakamura fa el primer

L’única ocasió que no ha aprofitat el Celtic en els primers 45 minuts de partit ha estat la primera que ha tingut, quan Brown ha rematat de cap al pal (min 10). Els verd-i-blancs se sentien còmodes sobre el terreny de joc i no tenien problemes per imposar el seu ritme a camp visitant. Aquesta superioritat s’ha reflectit en el marcador en la segona oportunitat: McGeady ha centrat des de la banda esquerra una pilota que s’ha passejat per tota l’àrea i que, des del segon pal, finalment ha rematat Nakamura fins al fons de la xarxa. Era el 0-1 i només el primer dels tres cops que rebria l’Aberdeen en aquesta primera part.

Del possible 1-1, al 0-2 i al 0-3

Els locals, però, no s’han tirat enrere i han buscat l’empat amb molta empenta. I Mackie, el davanter de l’Aberdeen, l’ha fregat en el minut 29, però el seu xut ha topat amb el pal esquerre de la porteria defensada per Boruc. Aquesta ofensiva local s’ha frenat de cop amb el 0-2, obra de McGeady, amb un potent i col•locat xut des de fora de l’àrea. No seria la darrera meravella de l’escocès aquesta tarda.

Abans de la mitja part el Celtic encara ha tingut temps de fer el 0-3: McDonald ha enganyat el porter local en un llançament de penal que ell mateix havia provocat un minut abans. El partit estava decidit amb 45 minuts encara per disputar-se.

Intercanvi de gols

El Celtic, tot i tenir pràcticament assegurada la victòria, ha sortit a la represa en busca de més gols. I només han passat dos minuts fins que n’ha trobat un. Una excel•lent jugada individual de McGeady ha conclòs amb una centrada que ha rematat McDonald davant la línia de gol. En els minuts posteriors a aquest 0-4, els visitants han gaudit de diverses ocasions per ampliar encara més la diferència, però Langfield, el porter local, ha aturat bé.

En plena borratxera de futbol atac per part dels visitants ha arribat el gol de l’honor de l’Aberdeen, quan Miller s’ha beneficiat d’una jugada plena de rebots a l’àrea del Celtic i ha connectat un xut fortíssim i imparable.

Debut i gol de Robson

El Celtic encarava el tram final de partit donant entrada a un dels fitxatges d’aquesta setmana, Barry Robson, que encara no havia debutat amb els de Strachan. L’estrena no ha pogut ser millor: el davanter ha transformat en gol la primera pilota que ha tocat amb la samarreta verd-i-blanca, després d’executar de forma perfecta un llançament de falta des de la frontal. Veni, vidi, vici.

Aquest 1-5 ha estat finalment el resultat definitiu i permet el Celtic seguir de prop el Glasgow Rangers, que es manté en la primera posició de la Lliga escocesa amb 4 punts avantatge.
LA FITXA
Aberdeen, 1
Celtic, 5

Aberdeen: Langfield, Marbury, McNamara, Diamond (Considine, min 50), Bus, Nicholson (Foster, min 18; Maguire, min 65), Severin, Walker, Young, Miller i Mackie

Celtic: Boruc, Hinkel, Caldwell, McManus, Naylor, McGeady, Brown, Donati, Nakamura (Robson, min 72), Vennegoor of Hesselink (Killen, min 85) i McDonald (Samaras, min 61).

Gols: 0-1, Nakamura (min 17); 0-2, McGeady (min 33); 0-3, McDonald (min 46); 0-4, McDonald (min 48); 1-4, Miller (min 62); 1-5, Robson (min 73)