Es repeteix la història

09.02.2008 12:50

David Puig

Les nombroses baixes que pateix el primer equip han obligat Rijkaard a convocar tres jugadors del filial per al partit contra el Sevilla. Aquesta situació no és nova. El Barça ja sap què és anar a Sevilla amb molts joves del Barça B.

Es torna a repetir la història, i al mateix escenari, tot i que per circumstàncies ben diferents. En el partit que el Barça va jugar al Sánchez Pizjuán corresponent a la 34a jornada de la temporada 2005/06, Frank Rijkaard va convocar tres jugadors del Barça B, Rodri, Ludovic Silvestre i Paco Montañés, i el jugador del Barça C Javi Martos.

BARSA9.jpgEn aquella ocasió el tècnic blaugrana va decidir donar descans a vuit jugadors del primer equip davant la proximitat de la final de la Lliga de Campions. El central Rodri va sortir en l’onze inicial i va jugar els noranta minuts, mentre que el migcampista francès Ludovic va sortir al minut 64 per Sylvinho, i Paco Montañés ho va fer al 70 per Larsson. Els campions de la UEFA i la Lliga van oferir un bon partit, tot i que el Sevilla va acabar guanyant per 3-2.

L’últim precedent, a Montjuïc

L’últim cop que Rijkaard ha hagut de recórrer al filial a causa de les lesions o sancions de jugadors del primer equip va ser en l’últim derbi jugat a Montjuïc. Les vuit baixes que patia l’equip van obligar el tècnic blaugrana a convocar Botía i Víctor Sánchez, jugador que torna a una convocatòria per un partit de Lliga. Tots dos van veure tot el partit des de la banqueta, i el Barça va aconseguir empatar a un gol davant un Espanyol que passava pel seu millor moment a la Lliga.

A Riazor amb sis jugadors del filial

Va ser en el partit de la setena jornada de la Lliga 2001/02. El Barça s’enfrontava al Deportivo de la Corunya a Riazor amb moltes baixes. Les lesions i les sancions van deixar el primer equip en quadre. L’aleshores entrenador Carles Rexach només disposava d’onze jugadors i es va veure obligat a convocar sis jugadors del Barça B que, amb el pas dels anys, han assolit un protagonisme ben diferent. A la banqueta s’hi asseien Pepe Reina, Oleguer, Fernando Navarro, Thiago Motta, Nano i Roberto Trashorras. Tot i fer un bon partit, el Barça va perdre per 2-1. Navarro i Trashorras van jugar alguns minuts en el segon temps, però no van poder impedir la derrota blaugrana.

Sis jugadors del filial van jugar a San Mamés
En l’última jornada de la Lliga 2005/06 el Barça visitava San mamés sense els internacionals que van jugar el Mundial 2006. Rijkard va convocar 6 jugadors del Barça B: Pitu, Ludovic, Montañés, Martos, Olmo i Orlandi, i Ramon Masó, del Barça C. Olmo, Orlandi i Ludovic van jugar de titulars, mentre que Pitu, Martos i Masó van sortir en el segon temps. El Barça va perdre per 3-1, però Eto’o va marcar el gol que li va fer guanyar el Trofeu Pitxitxi com a màxim golejador de la Lliga.