Touré es queda sense final

07.02.2008 23:50

Els blaugranes Touré i Eto'o no podran veure's les cares a la final de la Copa d'Àfrica. Egipte serà el rival del Camerun després de golejar Costa d'Ivori per 1-4.

La final més esperada pels seguidors barcelonistes no serà possible. Egipte ha eliminat Costa d'Ivori en la semifinal disputada en el Bava Yara Stadium després de golejar la selecció de Touré per 1-4. La tècnica i el contraatac egipcis s’ha imposat a la força dels ivorians. Touré ha jugat els 90 minuts i poc ha pogut fer per evitar la derrota de la seva selecció.

El partit ha començat amb un ensurt de Touré. El centrecampista blaugrana s’ha quedat estès a la gespa després de rebre un cop d'un jugador egipci en una lluita per una pilota. Sortosament, el cop no ha tingut conseqüències i Touré s’ha pogut reincorporar al partit. Després d'uns primers minuts de domini ivorià, la selecció d'Egipte s’ha avançat en el marcador en el minut 12 gràcies a un xut ajustat de Fathi que ha despistat el porter Barry Copa després que hagi tocat un defensa. Precisament, Barry s’ha lesionat en el minut 37 després de patir una topada amb un company en un salt i sent substituït per Loboué.

Futbol control d'Egipte

Els egipcis han sabut controlar el tempo del partit i la seva tècnica s'ha imposat a la superioritat física dels'elefants'. Aboutrika i Fathi han disposat de bones ocasions per sentenciar el partit abans del descans. Però ha estat Drogba qui ha pogut empatar en temps de descompte amb un remat de cap que el porter egipci Al Hadari ha rebutjar amb el pit.

Egipte sentencia a la contra

DROGBA.jpgLa selecció de Costa d'Ivori ha sortit en tromba en el segon temps. Drogba, un cop més, ha estat a punt d'empatar en el minut 48 però Al Hadari ha respòs amb una altra gran intervenció el cop de cap del davanter del Chelsea. En ple domini ivorià arribaria el segon gol egipci amb un cop de cap de Zaki a la sortida d'un córner. Era el minut 61. Semblava que el partit estava sentenciat però un minut després, Keita ha engaltat un col•locat remat des de fora de l'àrea que ha batut per l'escaire el porter Al Hadari.

Partit trencat

ZAKI.jpgEl partit s’ha trencat i qualsevol dels dos equips podia marcar. I ha tornar a fer-ho Zaki amb un xut creuat contra el qual no ha pogut fer res Loboué. El definitiu 1-4 ha arribat en temps de descompte quan Aboutrika ha rematat una ràpida acció de contraatac. Egitpe i Camerun disputaran aquest diumenge la final mentre que Costa d'Ivori i Ghana jugaran  dissabte pel tercer i quart lloc.

LA FITXA
COSTA D'IVORI,1
EGIPTE, 4

Costa d'Ivori: Barry Copa (Loboué, 38’), Eboué, Touré, Meite, Boka, Zokora, Touré Yaya, Keita, Kalou (Koné, 60’), Drogba i Dindane.

Egipte: Al Hadari, Fathi, Said, Gomaa, Moawad (Fathalla, 76’), Hassan, Sobhi, Abd Radou, Aboutrika, Zaki (Said, 86’) i Moteab (Zidan, 68’).

Gols: 0-1 Fathi (12’), 0-2 Zaki (61’), 1-2 Keita (62’),1-3 Zaki (66’), 1-4 Aboutrika (90’).