El Camerun i Eto'o, a la final

07.02.2008 19:56

El Camerun és la primera selecció finalista de la Copa d’Àfrica després de la victòria davant Ghana per 1-0. Samuel Eto’o, que ha jugat els 90 minuts, disputarà la final de diumenge davant el guanyador del Costa d’Ivori-Egipte.

El partit s’ha decidit a la segona part. En els primers 45 minuts, tot i que els dos equips han disposat d’oportunitats per marcar, tant Kameni com Richard han estat força encertats sota els pals. El Camerun ha estat l’equip que ha dominat més. El jugador del Newcastle Geremi ha enviat una pilota a l’escaire esquerre de la porteria de Ghana als 37 minuts de partit, la millor ocasió camerunesa a la primera part de la semifinal. Ghana ha pogut fer el primer gol instants abans del descans en una rematada de cap molt forçada del migcampista Abeyie, tot sol davant Kameni.

Ghana reacciona, el Camerun marca

Al començament de la segona part els futbolistes locals, animats pels seus aficionats, han reaccionat de valent. Agogo i Essien han portat en tot moment el ritme de partit i han creat força dificultats a la defensa camerunesa. La bona condició física dels ghanesos s’ha anat imposant sobre la gespa gradualment.

Però la millor qualitat tècnica camerunesa ha provocat la contra que, molt ben portada des de la defensa fins a la davantera en una ràpida transició, ha servit perquè el Camerun marqués el gol de la victòria que el classifica per a la final de la copa d’Àfrica. Ghana ho ha intentat tot en els darrers instants del partit, però la precipitació, les presses i la pressió han estat massa per a Essien i els seus companys, que es queden sense final a la competició que el seu país ha organitzat.