Bons precedents aquest any

06.02.2008 13:12

Jesús Carrillo

Aquest dissabte, a Sevilla,el FC Barcelona jugarà per quart cop aquesta temporada un partit de competició oficial davant el conjunt andalús. Dels tres enfrontaments anteriors, una victòria a la Lliga i dos empats a la Copa que donaven el passi.

Els jugadors de Frank Rijkaard han superat aquest any el Sevilla. A la Lliga, a la quarta jornada, el Barça guanyava l’equip dirigit encara per Juande Ramos al Camp Nou per un just 2-1.

Leo Messi va ser l’encarregat de marcar les diferències amb gols a la segona part. El primer després d’una gran jugada de Henry i el segon des del punt de penal per falta dins de l’àrea del danès Poulsen a Giovani dos Santos. En els últims instants del partit Frederick Kanouté marcava el gol de l’honor per al Sevilla.

La Copa, també per al Barça

sevilla-fcb_x1x.jpgEl sorteig dels vuitens de final de la Copa va enfrontar Barça i Sevilla per un lloc als quarts de final. Els de Rijkaard jugaven davant l’actual campió. L’anada, a Sevilla es va resoldre de forma positiva per als interessos blaugrana. L’empat a un, amb els gols de Henry i de Diego Capel, donaven la condició de favorit per a la tornada al Barça. Al Camp Nou, l’empat a zero donava la classificació i el passi per als quarts de final al Barça i el Sevilla perdia, després de quasi dos anys, una eliminatòria de Copa o de UEFA.

Les xifres

Les defenses, tant la del Barça com també la sevillana, han estat protagonistes dels tres partits. El Barça ha guanyat un partit i ha empatat els dos de Copa. Els de Rijkaard han marcat únicament tres gols i n’han rebut dos. En tot cas, suficients per obtenir els resultats necessaris, els tres punts del partit de Lliga i la classificació per als quarts de final de la Copa. Messi, en dues ocasions, i Henry han estat els golejadors blaugrana davant el Sevilla.

Podria no ser l’últim
Aquest quart enfrontament de la temporada es podria repetir els mes de març o, fins i tot, a l’abril. Barça i Sevilla jugaran properament els vuitens de final de la Lliga de Campions. Si Celtic i Fenerbahçe cauen eliminats per Barça i Sevilla, respectivament, el sorteig per als quarts de final podria fer que es tornessin a trobar per cinquena i sisena vegada Barça i Sevilla.