Eto’o es classifica i bat el rècord golejador

30.01.2008 19:48

El Camerun de Samuel Eto’o ha aconseguit el passi per als quarts de final de la Copa d’Àfrica després de golejar el Sudan per 3-0. El davanter del Barça, amb dues dianes, s’ha convertit en el màxim golejador de la història de la competició.

Samuel Eto’o continaua engrandint la seva llegenda i aquest dimecres s’ha convertit en el màxim golejador de la Copa d’Àfrica, amb 16 gols. Ha superat la marca de 14 que abans del partit compartia amb l’ivorià Laurent Pokou. El davanter del Barça ha contribuït amb dues dianes a la còmoda victòria del Camerun sobre el Sudan (3-0) i que ha confirmat el passi dels ‘lleons indomables’ per als quarts de final. Finalment la selecció d’Eto’o ha estat segona del grup C, per darrere d’Egipte, i se les veurà a la següent fase amb el guanyador del Tunísia i Angola. En cas d’empat, el rival serien els tunisians.

Clar domini camerunès

El partit s’ha començat a decantar cap el bàndol verd al minut 26, en què Emana ha estat objecte d’un penal. Eto’o l’ha transformat per la seva dreta enganyant el porter i, d’aquesta manera, batia el rècord golejador de la competició. Poc després, el ‘9’ blaugrana intervenia decisivament en l’acció del segon, que ha acabat atribuint-se al sudanès Ali Khider, en pròpia porteria.

A la segona part, amb tot decidit, el Camerun ha abaixat el ritme i el Sudan ha tingut algunes ocasions per escurçar distàncies. No ha estat així, i finalment ha estat Eto’o qui, en el descompte, ha segellat el 3-0 amb una bona jugada individual. El punta del Barça destaca com a màxim golejador del torneig, amb cinc gols.