Messi torna 36 dies després

20.01.2008 23:27

Roger Bogunyà

Leo Messi ha tornat i ha jugat el seu primer partit del 2008. Ho ha fet 36 dies després de caure lesionat a Mestalla, i ha jugat gairebé mitja hora davant el Racing, i ha demostrat que té el ritme necessari per competir.

Una ruptura a la part alta del bíceps femoral de la cuixa esquerra va fer que Messi s’acomiadés del 2007 lesionat. Aquest diumenge, davant el Racing, ha tornat –ho ha fet al minut 66 de la segona part, en el lloc de Giovani- i ha ofert alguns moments del futbol que l’han convertit en un dels millors jugadors del món: jugades verticals i cap por per d'encarar-se la defensa rival. Casualment, la temporada passada Messi també va reaparèixer, després d’una lesió, en un matx davant el Racing.

Deco, titular

Un altre dels jugadors que ha tornat, però a la titularitat, ha estat Deco. El portuguès havia patit, aquestes darreres setmanes, unes molèsties a l’adductor mig de la cama esquerra que li havien impedit participar amb l’equip.

El ‘20’ del Barça ja havia jugat uns minuts a la segona meitat del Barça-Sevilla de dimarts a la Copa del Rei. Ha estat davant el Racing, però, que Deco ha jugat de titular, a més de disputar els 90 minuts. El portuguès ha disputat el partit sencer i ha completat un matx molt seriós a la zona mitja del camp. Ell, precisament, ha estat l’home que ha llançat el córner que ha acabat significant l’únic gol del Barça.

Primer partit per a Pinto

pinto.jpgTot i no jugar, el nou porter del Barça, José Manuel Pinto, s’ha estrenat com a blaugrana al Camp Nou. Ho ha fet des de la banqueta, però amb victòria. Cal recordar que l’andalús va ser presentat divendres i que aquesta era la seva primera convocatòria com a jugador del FC Barcelona.

L’equip, entre els imbatuts el 2008

El FC Barcelona és un dels tres equips de Primera Divisió que continua imbatut aquest 2008, comptant els partits de Lliga i de Copa del Rei. Els blaugranes han començat forts aquest 2008 i només sumen bons resultats. Els altres dos equips que no coneixen la derrota aquest any són l’Almeria i el Valladolid.
Crosas debuta amb derrota
El jugador del FC Barcelona Marc Crosas, actualment cedit a l’Olympique de Lió, ha debutat aquest diumenge a la Lliga francesa. No ha estat, però, el debut somiat: el Lió ha caigut derrotat per 3-0 en la seva visita al camp del Lens, penúltim de la Ligue 1. El català ha estat titular i ha jugat 75 minuts abans de ser substituït per Loic Remy.