El retorn d’Henry i Edmílson

06.01.2008 12:17

David Puig

Henry i Edmílson van tornar a jugar un partit de Lliga després d’una llarga absència. El brasiler no jugava en aquesta competició des del 20 de maig, mentre que Henry va jugar l’últim partit de Lliga contra el Recreativo el 24 de novembre.

L’Ono Estadi de Palma de Mallorca va ser l’escenari del retorn de dos jugadors que feia força temps que no disputaven un partit de Lliga. Edmílson i Henry va tornar amb l’equip en aquesta competició i durant els minuts que van estar sobre el terreny de joc van col•laborar notablement en la victòria del Barça. Edmílson va jugar 20 minuts, mentre que Henry va entrar al camp al minut 64. Tots dos van demostrar que han deixat totalment enrere les seves lesions.

Un Edmílson ascendent

mall-fcb12.jpgEdmílson ja va disputar els 90 minuts del partit de Copa del Rei contra l’Alcoià, però encara s’havia d’estrenar a la Lliga aquesta temporada. El brasiler va tenir bones sensacions dimecres, però calia confirmar la seva total recuperació en un partit més exigent. Davant el Mallorca, Edmílson va estar a punt de quedar fora de la convocatòria a causa d’una dolorosa otitis vírica que va patir la nit de dissabte.

Per sort, la medicació va fer l’efecte esperat i el jugador va poder seure a la banqueta i, fins i tot, va poder jugar 20 minuts després de substituir Touré Yaya. Edmílson no jugava un partit de Lliga des del 26 de maig de 2007. Aleshores, el Barça va jugar a l’estadi contra el Getafe (1-0) i Edmílson va jugar els 90 minuts. Contra el Mallorca, el brasiler va mantenir el bon nivell exhibit per Touré i va demostrar que pot ser un jugador important aquesta temporada.

Henry va revolucionar l’atac blaugrana

mall-fcb8.jpgHenry tornava als terrenys de joc després d’un mes i mig de baixa a causa d’una discopatia. El francès no jugava des del 24 de novembre, quan el Barça va rebre al Camp Nou el Recreativo (3-0). Henry va rebre l’alta mèdica la setmana del clàssic contra el Reial Madrid i va veure el partit des de la banqueta. Una migranya li va impedir jugar contra l’Alcoià, i contra el Mallorca va jugar 26 minuts en què va oferir detalls de gran qualitat.

Henry va refrescar l’atac barcelonista amb la seva qualitat. Va veure com li anul•laven un gol per fora de joc, va protagonitzar una gran jugada individual que no va ser gol per ben poc i va col•laborar decisivament en el 0-2 . Henry va deixar ben clar que està preparat per assumir el protagonisme en l’atac blaugrana en la futura absència d’Eto’o, que després del partit contra el Múrcia es concentrarà amb la seva selecció per disputar la Copa d’Àfrica.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Funciona l’estratègia
Un altre dels detalls positius de la victòria contra el Mallorca va ser el profit que el Barça va tornar a treure de les accions a pilota aturada. El Barça va obrir el marcador gràcies a un cop de cap de Márquez a la sortida d’un córner llançat per Xavi. Era el segon gol d’aquestes característiques que el Barça marca aquesta temporada. L’últim el va marcar Milito en la 13a jornada contra el Recreativo al Camp Nou, rematant de cap un córner llançat també per Xavi.