Mallorca, bon escenari per a Rijkaard

04.01.2008 19:15

Jesús Carrillo

Des que és tècnic del Barça, Frank Rijkaard sempre ha guanyat al camp del Mallorca, un equip que, ara mateix, no aconsegueix els tres punts com a local des del passat 7 d’octubre.

Des de la temporada 2003/04 –la primera del tècnic holandès a la banqueta– el FC Barcelona sempre ha sumat els tres punts davant del Mallorca. I a més, amb un balanç golejador força favorable: 3 gols en contra i 13 a favor. Aquell primer any, els barcelonistes van guanyar per 1-3, amb gols de Saviola, Ronaldinho i Phillip Cocu.

Primer partit d’Eto’o davant el seu exequip

L’any següent el FC Barcelona arribava a Palma com a líder i, a la vegada, com a màxim aspirant al títol. Era el primer cop que Samuel Eto’o jugava a l'Ono amb la samarreta del Barça. Henrik Larsson, primer, i el propi Eto’o, per partida doble, van ratificar la superioritat blaugrana (1-3) davant els mallorquinistes.

Doblet de Messi

A la temporada 2005/06 els de Rijkaard guanyaven per un encara més clar 0-3. Ludovic Giuly s’encarregava de fer el primer gol, mentre que a la segona part el gran protagonista va ser Leo Messi. L’argentí, en el seu primer partit a Mallorca, marcava el segon i el tercer a la segona part de l'enfrontament. De mèrit va ser l’últim gol, amb una paràbola perfecta que va entrar suaument a la porteria de Moyà.

I doblet de Gudjhonsen

L’any passat, i amb les baixes per lesió d'Eto’o i de Messi, l’islandès Eidur Gudjhonsen va ser el gran protagonista del partit després de marcar els dos primers gols d'un matx que, una vegada més, va acabar amb la clara victòria del FC Barcelona per 1-4. L’ex del Chelsea marcaba a la primera part un gol de clàssic davanter centre i repetia sort a la segona part amb una acció molt semblant. Després van arribar els gols d'Iniesta i de Santi Ezquerro.
Fa cinc anys, també
Abans de l'inici de l’era Rijkaard el FC Barcelona també va guanyar a l'estadi mallorquinista per un clar 0-4. Tres gols de Patrick Kluivert i un de Marc Overmars van donar la victòria en un ambient enrarit per la posibilitat de destitució de Louis van Gaal. Per tant, són ja cinc les temporades consecutives en les que el FC Barcelona sempre torna de Mallorca amb els tres punts.