Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Laporta: “Hem de renovar la il·lusió”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

17.06.2007 23:44

Laporta: “Hem de renovar la il·lusió”

Sergi Nogueras


En acabar el partit el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha deixat clar que ha arribat el moment de “renovar la il•lusió, la professionalitat i el compromís” a la plantilla del primer equip.


Ara cal fer autocrítica i mirar endavant . En acabar el partit, així ho ha deixat clar el president del FC Barcelona, Joan Laporta, que ha afirmat que és l’hora de renovar el projecte: “Hem de renovar la il•lusió, la professionalitat i el compromís.” I ha afegit: “La lectura està feta, l’anàlisi també. Quan em refereixo a renovar la il•lusió, la professionalitat i el compromís em refereixo a la plantilla. El club pot fer front a una renovació necessària i no crec que per aquest resultat esportiu es pugui entrar en una dinàmica descendent. El club és una referència a nivell mundial.”

Arriba la renovació

A més, ha destacat que tota aquesta renovació es farà des del més absolut optimisme cap al futur: “El que ha succeït i el que tinc al pensament són moltes ganes de seguir endavant amb molta il•lusió. Tenim la sort que el Barça és un referent a nivell mundial i que els millors jugadors volen venir. Hem d’estar molt fins a l’hora d'escollir les noves incorporacions però sempre amb molt de compte. Ja anirem anunciant la renovació i estic molt il•lusionat amb tornar a començar, hi haurà motius perquè els socis del Barça segueixin il•lusionats amb un projecte que ja ha donat molt moments de glòria i n’ha de seguir donant.” I ho ha resumit tot amb una frase: “El projecte té recorregut, però ajustant la màquina.”

Decepció

Deixar escapar aquesta Lliga ha estat un forta decepció per al barcelonisme. Joan Laporta comparteix aquests moment amargs: “És un sentiment que tenim tots, de decepció, aquí hi ha uns graus de responsabilitat i la més directa tots tenim clar d’on ve.”

Felicitacions al campió

A més, dels errors sempre se n’ha de treure una part positiva, i això és el que pensa fer el president blaugrana: “D’aquesta temporada se n’aprèn molt i t’enforteix. El que vull dir per davant de tot és felicitar el campió, que ha estat un just guanyador. Hem de saber acceptar la derrota.” A més ha deixat clar que es veu amb forces per portar endavant aquest canvis: “No estic ensopit, estic amb moltes ganes de hem de renovar la professionalitat, hem de renovar compromís, hem de renovar il•lusió. Estem legitimats per fer-ho.”

Anàlisi i errades pròpies

Amb la temporada oficial ja acabada, arriba el moment de prendre les decisions, o si més no de portar-les a cap, perquè ja estaven preses anteriorment: “Això ho tenim decidit des de fa un temps perquè es veia venir, amb independència del que passés al final. S’han de prendre les mateixes decisions que vam prendre ara fa un mes. En algun moment ens hem adonat de certa manca de compromís, potser per una saturació de molt bons anys al Barça, per raons potser humanes o de la dinàmica que portàvem. Enguany no hem guanyat cap títol i evidentment s’ha d’actuar. Reconec errades pròpies.”

El primer objectiu

A l’inici de la temporada el Barça optava a 7 títols que al final s’han vist reduïts a 2, cap d’aquests dels considerats grans. Joan Laporta ha reconegut que la Lliga era el principal objectiu: “És una gran decepció per què teníem 7 campionats i l’objectiu era guanyar-los tots. Però d’aquests 7 mirant la plantilla teníem, l’esperança que 1 o 2 importants els poséssim al sac, però no ha estat així. Aquest era l’objectiu prioritari que estava més a l’abast per qualitat de joc i talent de la plantilla feia pensar que podíem guanyar.” A més, ha reconegut: “Ho anaves veient a venir, hem jugat amb foc i ens hem cremat.”

Autocrítica

En les seves paraules, el president blaugrana també ha tingut temps per a l’autocrítica: “En un esport col•lectiu no s’ha d’acusar individualitats. Tots hem fallat, la directiva, la secretaria tècnica, tècnics i jugadors. Però hi ha diferent graus de responsabilitat, però la il•lusió i el compromís per continuar ho hem de tenir molt present i així ho estem fent.” I ha apuntat un error: “El no haver actuat abans i de no haver estat assabentat del que ha passat en certes situacions en les que hauríem d’haver actuat abans.”
Foto: Arxiu
Foto: Arxiu
Dimarts, roda de premsa
En acabar el partit el Joan Laporta ha anunciat una roda de premsa per a d’aquí a dos dies: “Dimarts tenia previst tant si teníem la sort de guanyar com si perdíem, fer una roda de premsa per comunicar l’anàlisi del que ha succeït aquesta temporada i fixar les claus en les que portarem aquesta renovació.”


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 06-07

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana