Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Reflexió abans de la jornada final


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

14.06.2007 19:45

Reflexió abans de la jornada final

Marc Guillén


Quan només queda una jornada per al final de la Lliga, Txiki Begiristain i Juan Carlos Unzué es mostren esperançats i conscients que l’únic que es pot fer ara “és guanyar a Tarragona”, però també es mostren reflexius i reconeixen els errors blaugrana


En el sopar del futbol base , el balanç del planter va ser un dels temes principals, però el desenllaç de la Lliga també estava en boca de la majoria de responsables tècnics i entrenadors del club.

El director esportiu blaugrana, Txiki Begiristain, està plenament esperançat que es pot guanyar la Lliga i en gran part, a causa de la seva experiència com a jugador: “Crec que és el moment de trobar aquell punt de sort que de vegades ens ha ajudat…, i la meva experiència, així m’ho diu. Bàsicament, aquesta és l’esperança que mantenim però sempre partint d’una base: nosaltres hem de guanyar el nostre partit”.

Begiristain demana la màxima concentració als jugadors per guanyar el partit contra el Nàstic i “no donar per fet coses que no estan fetes, que ha estat un dels errors que hem comès aquesta temporada”. El director esportiu blaugrana reflexiona també sobre la temporada i les errades que s’han produït: “De vegades hi ha hagut moments de relaxament i al llarg de la temporada, algun problema d’actitud”.

D’aquesta manera, Txiki creu que l’equip que s’acabi proclamant campió de Lliga serà el just vencedor i no valdrà per a res pensar en els punts que s’han deixat escapar o com hauria canviat tot si s’haguessin guanyat els partits del Betis o l’Espanyol al Camp Nou.

La valoració d'Unzué

Per la seva banda, l’entrenador de porters Juan Carlos Unzué assegura que aquesta setmana s’està treballant molt per recuperar la moral perduda davant l’Espanyol: “Dissabte passat vam patir un cop dur. Durant aquesta setmana hem intentat reanimar el grup per aconseguir la nostra obligació, apuntalar el partit contra el Nàstic. A partir d’aquí…, bé, ja veurem què passa i si es dóna el que necessitem". "I per què no s’ha de donar?”, conclou amb esperança.

Sigui com sigui, al Barça només li queda una opció: “La meva situació personal i el meu cap només em diuen una cosa, que he de gastar tota l’energia en allò que podem controlar, i això és guanyar el partit de Tarragona. La resta, no podem fer-hi res.”

A més de l’evidència que els blaugranes no poden influir en el partit del Reial Madrid, l’equip no ha de pensar-hi perquè és contraproduent: “Si et preocupes molt de la resta, això acaba restant energia a un mateix, no? A més, tenim una clara prova d’aquest fet en el partit del cap de setmana passat. Des de fa quatre o cinc jornades jo crec que tots hem sigut molt conscients que si nosaltres guanyàvem tots els punts en tindríem suficient. Bé, desgraciadament no els hem pogut guanyar. Ara només ens queda seguir lluitant i guanyar a Tarragona i esperar”.

Foto: arxiu
Foto: arxiu
L'opinió del tècnics del futbol base
Tot pot passar, però davant d’una jornada tan oberta i en què fins a tres equips poden proclamar-se campions, les sensacions més que els raonaments, prenen protagonisme. Sensacions que provenen de les experiències viscudes, com les del director del futbol base, José Ramón Alexanco: “D’aquestes n’hem viscut bastantes i des del camp, però ara les viuré des de casa. Miraré els dos partits a la vegada esperant que falli un i que guanyem nosaltres”.

El coordinador del futbol base des de la categoria cadet fins a benjamins, Albert Benaiges, basa les seves sensacions en diferents raonaments: “Tinc la sensació que quan un fa el que va fer el president del Madrid la setmana passada sempre acaba sent castigat. Aquesta és una de les esperances. L’altre, és que en els últims anys el Mallorca ha aconseguit bons resultats al Bernabéu. A més, estic segur de la victòria del Barça a Tarragona. Per tot això, crec que no hi ha res perdut. Serà molt difícil, però crec que no és impossible. Crec que diumenge podem ser campions”.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 06-07

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana