Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El trident més efectiu d'Europa


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

28.05.2007 13:57

El trident més efectiu d'Europa

Sergi Nogueras/Miriam Nadal


El Barça té el trident ofensiu més efectiu dels principals campionats de Lliga europeus. La davantera formada per Leo Messi, Ronaldinho i Eto’o, conformen, percentualment, la línia més decisiva de les Lligues del continent.


Cap equip d'Europa té una tripleta d'atacants més efectiva que la del Barça. Només la Roma i el Manchester United s'acosten a la mitjana dels tres davanters del FC Barcelona, que marquen en un 56,9% dels partits que disputen, mentre que els italians ho fan en el 41,7% dels partits i els anglesos en el 41,1%.

La Roma de Totti

tottimancini11.jpgEl trident de la Roma, format per Francesco Totti, Alessandro Mancini i Simone Perrotta, suma 42 gols, i ha jugat gairebé tots els partits de la temporada de la Lliga Italiana. Així, Perrota ha marcat 8 gols en 34 partits (per tant, en un 23,5% dels enfrontaments); Mancini, 8 gols en 29 partits (27,5%), i mereix un episodi a part el màxim golejador del Calcio, Francesco Totti, amb 26 dianes en 35 partits (74,2%).

La jove davantera del Manchester

rooney_ronaldo.jpgL’altre equip que presenta un atac incisiu és el Manchester United. Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo i Saha sumen 39 dianes. La jove davantera anglesa també compta amb l’avantatge que tots tres homes han estat disponibles per Alex Ferguson aquesta temporada i no han patit cap lesió de consideració, com sí que ha passat en els casos de Messi i Eto’o. Així, Cristiano Ronaldo presenta un 50% d’efectivitat amb 17 gols en 34 partits disputats; Rooney un 40% amb 14 gols en 35 partits i el francès Louis Saha, un 33,3% amb 8 gols en 24 matxs.

Determinants de cara a porteria

En el cas del Barça, els percentatges d’efectivitat de Messi, Ronaldinho i Eto’o són globalment molt superiors als altres dos equips. El camerunès és dels tres blaugranes el que presenta més eficàcia percentual, ja que amb 11 dianes en 17 partits, eleva la seva punteria a un 64,7%. És a dir, que en un 64,7 dels matxs que disputa, Eto’o marca. Pràcticament empatat amb el ‘9’, Ronaldinho presenta xifres molt destacades, ja que els 20 gols en 31 partits significa un 64,5 % d’efectivitat. Per últim, Leo Messi marca en un 41,6% del partits de Lliga que disputa (10 gols en 24 partits de Lliga).

El balanç general

P IJ2N0054.jpger tant, tot i l’absència de dos dels tres cracs del trident en bona part de la temporada (s'han perdut 27 partits de Lliga per lesió), el Barça té, globalment, els índexs més determinants. Aquestes absències per lesió impedeixen que els tres davanters de Rijkaard siguin, en xifres absolutes, els més golejadors (la Roma suma 42 dianes per les 41 del Barça). Tot i això, aquest resultat es podria invertir en les dues últimes jornades que queden de la Lliga espanyola, atès que tant el Calcio com la Premier ja s'ha acabat.
El trident més efectiu d'Europa
No hi ha dependència d’un sol home
Un altre dels aspectes que s’ha de destacar és que el Barça té dos homes forts davant amb índexs elevadíssims d’efectivitat, Eto'o i Ronaldinho. No està tan repartit en altres conjunts. És a dir, que la mitjana golejadora dels equips acostuma a anar lligada a grans actuacions d’un sol punta com és el cas de la Roma amb Totti. Al Barça, Ronaldinho i Eto’o tenen estadístiques pràcticament paral•leles.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 06-07

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana