El Milan agafa el relleu del Barça

23.05.2007 23:15

Sergi Nogueras

El Milan és el nou campió d’Europa i ha agafat d’aquesta manera el relleu del Barça. Els rossoneri han guanyat la final gràcies als dos gols d’Inzaghi. Aquest és el seu setè màxim títol europeu.

La Lliga de Campions ja té un nou guanyador i aquest és l’AC Milan. Els 'rossoneri' han agafat el relleu del FC Barcelona i es converteixen així per setena vegada a la seva història en campions d’Europa (dos d’aquests títols amb Frank Rijkaard com a jugador). Menció especial mereix el capità Paolo Maldini que a Atenes ha sumat el seu cinquè màxim títol continental. L’equip de Carlo Ancelotti s’ha pogut treure així l’espina de la final del 2005, a Istanbul, quan els ‘reds’ van remuntar un 3-0 advers i es van emportar el títol a la tanda de penals.

Emoció fins al final

La primera part ha estat de domini del Liverpool i Pennant ha avisat ja en el minut 10 amb un xut que ha tret Dida. Però quan s’estava a punt d’arribar a l’equador del partit, Pirlo ha llançat una falta des de la frontal i Inzaghi l’ha desviada per convertir-la en l’1-0. Després d’una segona part amb poques ocasions i domini altern, el mateix Inzaghi ha sentenciat ja en el minut 81 després d’aprofitar una gran passada de Kaká, trencar el fora de joc, i superar Reina fent-li passar la pilota per sota del cos (2-0). En el minut 89, però Kuyt ha posat l’ai al cor dels afcionats milanistes amb una rematada amb el cap des de dins de la petita que s’ha convertit en el 2-1 definitiu.

Reina i Zenden, titulars

Pepe Reina i Boudewijn Zenden eren els dos exblaugranes amb què podia comptar Rafa Benítez (tenint en compte que Luis Garcia està lesionat) i tots dos han estat titulars. L’holandès, amb força problemes per entrar per la seva banda, ha estat substituït en el minut 59 per l’australià Harry Kewell.
La propera, a Moscou
La final de la Lliga de Campions 2008 es jugarà a Moscou. El Barça lluitarà una vegada més per ser-hi i aconseguir el seu tercer títol.