Eto’o, la millor mitjana golejadora d’Europa

07.05.2007 10:39

Sergi Nogueras

Amb el seu gol a Anoeta, Samuel Eto’o ja en porta 10 en els 14 partits que ha disputat en aquesta Lliga. Cap dels millors davanters de les grans Lligues europees supera la mitjana realitzadora del camerunès.

Samuel Eto’o ha tornat en plena forma golejadora. De fet, la que ja demostrava quan es va lesionar el 27 de setembre passat. El davanter camerunès ha marcat 10 gols en els 14 partits en què ha participat. Anant més lluny veiem que la seva mitjana és de 0,71 gols per partit, i que en marca un cada 102 minuts. Unes xifres que el situen com el davanter més eficaç de les grans Lligues europees. A la Lliga espanyola, per exemple, ni Kanouté ni Van Nistelrooy igualen la seva mitjana. El de Mali ha fet 19 gols en 29 partits (0,65 per partit), és a dir, un cada 121 minuts, i l’holandès 21 en 31 (0,67), que equival a un gol cada 132 minuts.

Els competidors a Europa

Ara per ara cap dels màxims golejadors de les grans Lligues europees pot igualar la mitjana anotadora que porta Samuel Eto’o. Qui més s'hi apropa és el davanter grec del Bochum Fanis Gekas, que ha marcat 21 gols en 30 partits, és a dir 0,70 per matx. Totti els segueix de ben a prop. El davanter de la Roma, ‘capocannoniere’ de la Serie A, n’ha aconseguit ja 22 en 32 partits, una mitjana de 0,68. Dider Drogba, del Chelsea, màxim golejador de la Premier amb 0,54 gols per partit i Steve Savidan del Valenciennes, màxim anotador de la Ligue 1 amb 0,41, queden ja força lluny.

4 abans de la lesió, 6 després

web_13.JPGAbans de la seva lesió en el genoll dret, Samuel Eto’o havia marcat 4 gols en les primers 4 jornades. Des que va tornar, el camerunès ha seguit amb una mitjana ben alta de gols i n’ha fet 6 més en 10 partits. Cal tenir en compte, però, que en un d’aquests partits, el dia del seu retorn davant Osasuna, Eto’o només va jugar cinc minuts.

Tots de jugada

Samuel Eto’o ha marcat aquests 10 gols de jugada. De tots aquests 9 han estat amb la cama dreta i només un amb l’esquerra. Aquest va ser precisament el que li va marcar a l’Athletic Club i que va ser el seu primer gol després d’estar 5 mesos de baixa per lesió. A més, el ‘9’ blaugrana ha marcat dos gols en un mateix partit en dues ocasions: contra Osasuna al Camp Nou i contra el Recreativo en el Nuevo Colombino.
Un gol a la ‘Champions’ i un a la Copa
Samuel Eto’o ha marcat dos gols més aquesta temporada. Un a la primera jornada de la Lliga de Campions davant el Levski i l’altre en el partit d’anada de les semifinals de la Copa del Rei davant el Getafe. Tots dos partits van acabar amb golejada blaugrana, un 5-0 en el primer i un 5-2 en el segon.