Dos debuts per al record

25.04.2007 14:20

Bojan Krkic va debutar en el primer equip amb 16 anys, la mateixa edat que tenia Leo Messi quan ho va fer també en un amistós a Porto. Dos debuts paral•lels i per al record.

El debut de Bojan en el partit amb l’Al-Ahly té un precedent força recent: Leo Messi. Tots dos jugadors poden dir que han debutat en el primer equip amb només 16 anys. Sempre amb Rijkaard a la banqueta, tant Messi com Bojan van tenir un debut lluït.

Porto i El Caire

16-11-03_Lionel_Messi_02.jpgTots dos jugadors recordaran sempre la seva experiència a Porto i al Caire. Messi va debutar en aquesta ciutat portuguesa en la inauguració del nou estadi del Porto, Do Dragao, que acabaria sent una de les principals seus de l’Eurocopa que es jugaria l’estiu següent. Messi va sortir a la segona part per Fernando Navarro i davant tenia el Porto, l’equip que mesos després es proclamaria campió d’Europa, ja amb Mourinho a la banqueta. Bojan , per la seva banda, va començar de titular, també en un estadi ple, i contra tot un campió d’Àfrica com l’Al-Ahly.

Perill en atac

Des dels seus inicis tots dos van demostrar la seva velocitat i el perill de cara a gol. Messi va ser qui va tenir les ocasions més clares del Barça en aquell partit a Do Dragao. L’argentí, però, es va quedar sense marcar. Bojan va tenir més sort, i en l’u contra u amb el porter egipci, tot i no estar en una posició gens fàcil, va poder fer el seu primer gol amb els de Rijkaard.

El quart més precoç

ALCxNTARA-XUT.jpgAmb els seus minuts en el partit amb l’Al-Ahly, Bojan s’ha convertit en el quart jugador més jove de la història en debutar amb el primer equip. El rècord fins ara, que sembla molt difícil d’igualar, el té Paulino Alcántara , que va jugar els seus primers minuts amb el Barça amb només 15 anys, 4 mesos i 18 dies. El jugador d’origen filipí ho va fer a més en partit oficial, concretament del Campionat de Catalunya, i marcant 3 gols.

Els tres jugadors que el segueixen en aquest rànquing han debutat en partits amistosos. Haruna Babangida, el segon més jove, va jugar el seu primer partit amb 15 anys, 9 mesos i 11 dies en un amistós de la pretemporada 97-98. El tercer és Leo Messi amb el seu debut a Portugal amb 16 anys 4 mesos i 23 dies, i el quart és Bojan Krkic, amb 16 anys, 7 mesos i 26 dies.