El Caire reviu la visita del Barça 46 anys després

24.04.2007 10:57

El partit amistós d’avui del Barça a Egipte té un precedent. Ara fa 46 anys, el divendres 7 d’abril de 1961, el Barça d’Orizaola va omplir a vessar l’Estadi de la Victòria (Estadi Nacional).

Aquell Barça, amb figures de talla mundial com Kubala, Kocsis o Evaristo, va sortir de Barcelona el dimecres dia 5 i va ser rebut a l’aeroport del Caire per desenes d’aficionats i una banda formada per 500 músics.

Un caixet de 23.000 dòlars

RAMALLETS.jpgL’expectació que va aixecar el Barça en la seva primera visita al Caire va ser espectacular. Va fer una estada de tres dies a Egipte i el propi president Nasser va voler rebre l’expedició blaugrana. Un total de 100.000 espectadors van veure en directe el duel entre el Barça i el Nacional Sporting Club d’Egipte (Al Ahly) i el club català va ingressar uns 23.000 dòlars pel partit disputat al Caire, segons informaven els diaris de l'època.

Era tanta l’admiració envers els blaugranes que el propi rival, l’Al Ahly, va demanar un vídeo amb un seguiment exhaustiu dels jugadors des de la seva arribada a l’estadi fins que en tornessin a sortir, incloent instruccions dels tècnics, massatges i recuperació posterior.

Un partit còmode

KUBALA-3.jpgEl Barça, amb un joc brillant i atractiu, es va imposar amb un contundent 6 a 1 al millor equip de la República Àrab Unida. Tot i les baixes d’alguns internacionals, que tenien compromisos amb les seves seleccions, la plantilla blaugrana va donar el millor de sí mateixa i va abandonar el terreny de joc després de fer una obligada volta d’honor. Villaverde va marcar els dos primers gols, Evaristo va fer el tercer, Vergés va aconseguir el quart amb un fort xut, i ja a la segona part, Garay i Kocsis van tancar la golejada del Barça. Taha Ismail va ser l’autor de l’únic gol egipci.

Kubala i Szabo, junts de nou

KUBALA-2.JPGKubala va ser la gran atracció del partit. El davanter blaugrana era en aquells moments un dels millors jugadors del món i la seva presència al Caire va revolucionar el dia a dia de la ciutat. Curiosament, Kubala no va marcar però sí que va poder retrobar-se a Egipte amb el seu entrenador de la infància, l’hongarès Szabo, que en aquell moment era el tècnic de l’Al Ahly. Un retrobament que Kubala va viure amb emoció i nostàlgia.
L’onze titular
El Barça va sortir d’inici amb Ramallets a la porteria; Olivella, Garay i Gràcia en defensa; Martí Vergés i Segarra al centre del camp; i un atac format per Villaverde, Kocsis, Kubala, Evaristo i Czibor. Després del descans també van jugar Rodri, Foncho, Ribelles i Martínez. Un total, per tant, de 15 futbolistes.