Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La Fundació engega el projecte ‘Futbol Net’


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

09.07.2011 11:25

La Fundació FC Barcelona engega el projecte ‘Futbol Net’ per reeducar els joves a través de l’esport

www.fcbarcelona.cat


Aquest dissabte s’ha dut a terme una prova pilot del projecte a Salt i divendres va ser el torn de Manlleu. En total, 300 joves s’han beneficiat d’aquesta metodologia que s’aplica a Catalunya per primer cop de la mà de la Fundació.


Foto: Miguel Ruiz - FCB
Foto: Miguel Ruiz - FCB

Aquest dissabte la Fundació FC Barcelona ha presentat una prova pilot del projecte ‘Futbol Net’ a Salt. Es tracta d’un programa basat en la metodologia ‘Futbol 3’, que pretén reeducar els infants i joves a través de l’esport. Dos-cents joves d’aquesta localitat han participat en els partits de futbol organitzats aquest dissabte al camp de les Guixeres de la Coma Cros.

Amb Artur Mas i Sandro Rosell

La prova pilot duta a terme a Salt ha estat presidida, aquest matí, pel president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del president del FC Barcelona, Sandro Rosell. Aquest projecte, impulsat per la Fundació FC Barcelona, compta amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Salt, l’Obra Social de 'La Caixa' i la Fundació Ser.Gi.

També han assistit a l’acte el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé i el delegat territorial de 'La Caixa' a Girona, Jordi Nicolau.

Aquest divendres es va dur a terme una altra prova pilot de ‘Futbol Net’ al municipi de Manlleu, on hi van participar cent joves més.

300 beneficiaris

En total, 300 joves d’entre 10 i 16 anys s’han beneficiat d’aquestes primeres passes del projecte que arribarà durant els propers mesos a la localitat de Vic. La selecció dels participants s’ha realitzat mitjançant els instituts, casals d’estiu i centres joves de les dues ciutats. Les activitats de ‘Futbol Net’, implementades de les 10.00 fins a les 20.00 hores, han anat acompanyades en ambdues ciutats per una agenda cultural prèvia.

El diàleg com a eina al futbol

El ‘Futbol 3’ és una metodologia d’intervenció social mai aplicada a Catalunya, d’èxit reconegut en experiències a Colòmbia i a Alemanya. Les entitats participants en el projecte posen en pràctica un mètode innovador que reeduca a través de l’esport. Durant dos mesos, es treballarà amb els grups de joves de les diferents ciutats, temes com la convivència, la discriminació, el gènere, etc., sempre a través de l’esport.

La clau del programa “Futbol 3” és el diàleg. A través d’aquesta eina, els jugadors i jugadores no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu, sinó que també adquireixen confiança en si mateixos i sentit de responsabilitat.

‘Futbol 3’ té tres fases:

1. Una discussió anterior al partit
2. Un partit de futbol
3. Una xerrada després del joc

El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.

Els temes de debat variaran d'acord amb l'organització i les necessitats dels jugadors i aniran des d'un acord sobre regles especials fins a abordar temes socials rellevants com ara la ciutadania, la discriminació i la salut.

Sensibilitat amb els problemes locals

Aquest projecte sorgeix de la sensibilitat de la Fundació FC Barcelona amb els problemes que toquen de més a prop la societat catalana. El desenvolupament de la infància i l'adolescència catalana a través de l’esport és un dels seus focus d’actuació, així com la priorització d’activitats que cal desenvolupar en el territori català.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana