Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


L’esport com a eina social als centres penitenciaris


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

29.06.2011 14:08

L’esport com a eina social als centres penitenciaris

www.fcbarcelona.cat


Noranta interns de diversos centres penitenciaris de Catalunya han disputat aquest dimecres un torneig de futbol al Mini en el marc de l’acord establert entre la Fundació i el Departament de Justícia de la Generalitat.


Foto: Àlex Caparrós / FCB
Foto: Àlex Caparrós / FCB

       
Aquest dimecres, al Miniestadi, s’ha jugat un torneig de futbol set amb la participació de 90 interns de deu centres penitenciaris de Catalunya. L’esport forma part de l’itinerari de rehabilitació que segueix qualsevol intern i aquest torneig ha tingut un valor excepcional en aquest sentit. Aquesta activitat ha estat possible gràcies al conveni signat entre la Fundació FC Barcelona i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, a través del qual, des de fa dos anys, es fomenta l’esport com a eina d’inclusió social als centres penitenciaris de Catalunya.
 
“L’esport aporta una grau de normalització a les seves vides i esdevé com una via d’integració i permet assumir mancances”, assegura Miguel Ángel Esteban, Cap del servei de rehabilitació del Departament de Justícia de la Generalitat.
 
Uns 800 beneficiaris en dos anys
 
2011-06-29_TORNEO_FUTBOL_PRESOS_FUNDACIO_FCB_007.jpgL’exjugador del FC Barcelona Julio Alberto Moreno ha tingut un paper rellevant en aquest projecte. Durant aquests dos anys ell ha dut a terme 22 xerrades a diversos centres penitenciaris de Catalunya, de les quals s’han beneficiat uns 800 interns. “Ells volen tenir una segona oportunitat, i se la mereixen, perquè molts d’ells fan un bon treball als seus centres”, assegura Julio Alberto.
 
Sensibilitat per la causa
 La implicació de la Fundació en aquest projecte va més enllà d’aquest torneig i de les xerrades formatives. Durant la temporada també ha facilitat entrades als interns per veure partits de diverses seccions del Club i ha ofert equipacions esportives als centres penitenciaris.

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana